Een smart home zou normaal gesproken je dagelijks leven gemakkelijker moeten maken. Maar wat als Alexa ineens niet meer reageert op je spraakopdrachten? Wij laten je zien wat je kunt doen als de spraakbesturing van Alexa je in de steek laat.

Je wilt je de slimme speaker van Amazon; de Amazon Echo, laten reageren op je gesproken commando’s. Er moet dan aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Check daarvoor de volgende punten:

  • Je Amazon Echo en de Amazon Alexa-app zijn correct ge├»nstalleerd.
  • De slimme speaker is verbonden met je wifinetwerk.
  • De stroomkabel van de Echo is aangesloten op het stroomnet en is intact.
  • Het volume op je slimme speaker staat luid genoeg. Als de ring aan de bovenkant van het toestel rood oplicht, is de microfoon gedempt. Je kunt het volume weer activeren door op het microfoonsymbool te klikken.

Heb je aan alle voorwaarden voldaan, maar wil Alexa je spraakopdrachten nog steeds niet uitvoeren? Dan zijn er nog een paar dingen die je kunt controleren.

Spraakopdrachten wijzigen

Ook al is de technologie zeer geavanceerd, er zijn nog steeds trefwoorden waar Alexa geen raad mee weet. Dus soms ligt het aan wat of hoe je het vraagt. Probeer verschillende woorden te gebruiken om Alexa te activeren.

Wijzig de positie van de Amazon Echo

Een andere mogelijkheid is om de luidspreker te verplaatsen. Als je Echo zich op minder dan 20 centimeter van de dichtstbijzijnde muur bevindt of te ver van de router is verwijderd, kan dit ook van invloed zijn op de werking ervan en kan hij niet altijd je spraakopdrachten verwerken.

Amazon Alexa resetten

Als niets van dit alles heeft gewerkt, is soms de laatste optie om de Amazon Echo te resetten. Om dit te doen, hoeven Alexa-gebruikers alleen maar de fysieke knop ongeveer 20 tot 25 seconden ingedrukt te houden en te wachten tot de lichtring oranje wordt. Deze gloed geeft aan dat de Echo met succes is teruggezet op de fabrieksinstellingen.

Als het oranje lampje dooft, gaat de lichtring weer aan en brandt blauw. De Amazon Echo schakelt dan over naar de set-up modus en licht weer oranje op.

Is je probleem nog steeds niet opgelost? Dan is het laatste wat je kunt doen contact opnemen met de klantenservice van Amazon.

Wil je meer weten over de slimme spraakassistent? Neem dan een kijkje op onze Amazon Alexa-pagina.