Met hondencamera’s kun je de leukste en grappigste momenten van jouw trouwe viervoeter perfect vastleggen. Je kunt ook serieuzere voordelen halen uit deze camera’s, zoals het in de gaten houden van je huisdier als je niet thuis bent of een hondencamera met snoepjes. We leggen in dit artikel alle mogelijkheden aan je uit. Ook laten we zien welk toestel het meest geschikt is waarvoor.

Je kunt hondencamera’s in huis gebruiken voor gezondheidscontrole, locatiebepaling of amusementswaarde. Multifunctionele apparaatjes, dus! Wij hebben een selectie van verschillende gadgets samengesteld die we je hieronder in detail zullen toelichten.

Eufy Pet Dog Cam: de hondencamera met snoepjes

Eufy heeft een hondencamera die er met een simpele truc voor zorgt dat je de grappigste en liefste foto’s van je hond kunt maken. Je geeft je viervoeter namelijk traktaties in de vorm van snoepjes. Maar dat is nog niet alles: de traktaties kunnen in drie verschillende werpafstanden door de camera worden uitgedeeld. Je hond zal deze verrassingsfactor zeker waarderen!

De 1080p camera met groothoekperspectief heeft een 2,5x zoomfunctie en kan 270° draaien. Dankzij de bewegingsdetectie staat je hond altijd in het middelpunt van de opname. Het is ook een hondencamera met spraak: met tweeweg-audiocommunicatie kun je op afstand met je hond praten. Op deze manier laat je hem nooit alleen, ook als je niet thuis bent.

Hoewel de hondencamera nog niet beschikbaar is op de Nederlandse markt, zal hij in de VS worden verkocht voor 249,99 dollar. We kunnen dus overeenkomstige prijzen verwachten wanneer de camera onze markt bereikt.

Eufy: een binnencamera als hondencamera

Een goedkoper alternatief dat wel in Nederland verkrijgbaar is, is de algemene binnencamera van eufy waarmee je jouw huisdier ook in de gaten kan houden.

Je kunt een enkele eufy binnencamera in onze winkel aanschaffen voor 149,99 euro, maar je hebt een HomeBase 2 nodig om de camera aan te sluiten. Onze tip: kijk eens naar onze bundels, bijvoorbeeld de eufy set met twee camera’s inclusief HomeBase 2, waarbij je de binnencamera gratis krijgt.

Furbo hondencamera: de camera tegen eenzaamheid

Weer een hondencamera met snoepjes! Met de Furbo hondencamera kan je je hond ook voorzien van traktaties in jouw afwezigheid en een gesprek met hem aangaan. Volgens de fabrikant zijn deze functies vooral bedoeld om zowel jou als jouw hond te laten wennen: je hond went eraan om alleen te zijn en jij leert je hond alleen te laten.

Relatief recent zijn er enkele extra functies aan deze camera toegevoegd. Deze worden gebruikt om je te informeren via je smartphone over bepaalde acties van je hond. Je krijgt bijvoorbeeld een melding wanneer je hond ergens op kauwt, wanneer hij veel door je huis rent of wanneer hij jankt of huilt. Deze functies zijn beschikbaar wanneer je je abonneert op de Furbo Dog Nanny service.

Je krijgt de camera voor 139 euro. Dit is inclusief een maandabonnement. Na deze periode kost de Furbo Dog Nanny service 6,99 euro per maand of 69 euro per jaar. Dit is echter niet verplicht, je kunt de hondencamera ook zonder abonnement blijven gebruiken en toegang krijgen tot alle standaardfuncties.

Enabot Ebo SE: hondencamera met spraak en wieltjes

Een andere hondencamera met spraak en al met al bijzondere camera voor je hond is de Enabot Ebo SE. Wat deze variant zo bijzonder maakt, is dat hij zichzelf kan verplaatsen door het huis, of kan worden aangestuurd door jou in de app.

Via de ingebouwde luidspreker kun je tegen je hond praten en deze geruststellen wanneer dat nodig is. Uiteraard hoef je niet de hele dag door de camera aan te sturen, maar je kunt de slimme robotcamera ook automatisch door het huis laten patrouilleren.

De beelden kun je lokaal opslaan via een SD-kaart die je kunt toevoegen, tot en met 256 GB. Je kunt de camera al voor €99,95 bij ons aanschaffen. Ben je geïnteresseerd? Neem dan hier een kijkje!

Er zitten ook veel voordelen aan het lokaal opslaan van je gegevens. Benieuwd? Bekijk dan onze video over smart home gegevensbescherming:

De Weenect hondentracker: altijd op de hoogte van de locatie van je hond

De hondentracker van Weenect biedt een verandering van perspectief. Hoewel het geen hondencamera is, kan je je hond wel in de gaten houden op afstand. De GPS-tracker toont je de locatie van je hond wanneer je maar wilt.

Met Weenect Dogs 2 volg je de verplaatsingen van je hond in realtime, dankzij de gratis app (iOS en Android). Handig: met deze tracker vind je je huisdier snel terug wanneer deze verdwaald is of wegloopt, ook als hij buiten is.

Aan dit trackertje zit wel een abonnement vast. Je betaalt 9,99 euro voor een maandelijks abonnement, maar je kunt ook een abonnement met korting afsluiten voor één of drie jaar. Vind de Weenecht Dogs 2 hier!