In de wintermaanden is er één ding dat we allemaal missen: de zon en voldoende daglicht. Vooral tijdens de donkere maanden kan het soms eindeloos duren voordat de zon weer tevoorschijn komt. Gelukkig hebben Ledvance en Philips Hue een oplossing gevonden om dit gebrek aan licht tegen te gaan. Met hun uitgebreide assortiment aan slimme lampen zorgen ze ervoor dat je altijd voldoende licht hebt. Maar dat is niet alles, deze slimme lampen hebben ook nog eens een positief effect op je welzijn. Dankzij de daglichtsimulatie voel je je energieker en gezonder. Benieuwd naar het effect van verschillende kleurtemperaturen in je huis? Wij laten het je graag zien.

Zet jij ‘s ochtends al je lichten aan in jouw woonkamer zodat je daadwerkelijk kan zien waar je mee bezig bent? Of voel jij je om 11 uur ‘s ochtends al moe terwijl je toch echt genoeg nachtrust hebt gehad? Je bent gelukkig niet de enige! Het is namelijk een probleem dat veel mensen ervaren door een gebrek aan licht in de donkere wintermaanden.

Licht is van groot belang voor onze gezondheid. Het is niet alleen essentieel om te kunnen zien, maar heeft ook een significant effect op ons humeur en welzijn. In de winter kan een gebrek aan licht ervoor zorgen dat we ons vaak uitgeput en lusteloos voelen. Dit komt doordat verschillende processen in ons lichaam worden geregeld door onze interne klok, die afhankelijk is van daglicht. Het is daarom lastig om ons natuurlijke bioritme te behouden.

Om deze reden is het van belang om te zorgen voor voldoende daglicht, zelfs als dit daglichtsimulatie betreft. Ledvance en Philips Hue bieden oplossingen om daglicht te simuleren in je eigen woning. Hierdoor kan je je stemming positief beïnvloeden met verschillende lichtkleuren en je welzijn verbeteren.

Wat is kleurtemperatuur?

Laten we eerst eens kijken naar de betekenis van kleurtemperatuur voordat we dieper ingaan op het onderwerp. Lichtkleur en kleurtemperatuur zijn eigenlijk synoniemen en hebben dezelfde betekenis. Ze beschrijven de kleur van het licht, dat kan variëren van warm wit tot neutraal wit en koel of daglichtwit. De kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin en hoe lager de waarde, hoe warmer het licht is.

  • 2.700 – 3.300 Kelvin: warm wit
  • 3.300 – 5.300 Kelvin: neutraal wit
  • > 5.300 Kelvin: daglicht wit

Waarom is dit zo relevant? Het gebruik van verschillende kleurtemperaturen kan een groot verschil maken in de sfeer van verschillende kamers in je huis. Het is belangrijk om te onthouden dat niet al het licht hetzelfde is en dat de juiste lichtinstellingen kunnen bijdragen aan een beter welzijn en een aangename ambiance.

Rustig wakker worden met gesimuleerd daglicht

We dromen er allemaal van om ‘s ochtends zachtjes wakker te worden. Helaas is de realiteit vaak anders. Het is niet ongewoon dat het opdringerige gepiep van onze wekker of smartphone ons uit dromenland rukt. Dit is verre van aangenaam en kan je humeur voor de rest van de dag beïnvloeden.

Een lichtwekker werkt volgens een eenvoudig maar slim principe. Op een vooraf ingestelde tijd wordt het licht in je donkere slaapkamer geleidelijk aan feller, waardoor je lichaam het signaal krijgt dat de zon opkomt. Dit stimuleert de natuurlijke impuls om wakker te worden en helpt je lichaam om rustig wakker te worden.

Vooral de Philips Hue White & Colour ambiance lampen zijn hier het vermelden waard. Met deze zuinige en energiezuinige lampen geniet je optimaal van de voordelen van een lichte wekker. Het vervelende gerinkel van je wekker is nu verleden tijd.

Je kunt deze zonsopgang ook simuleren met behulp van Ledvance lampen. Met slechts een paar klikken in de app begint je ochtend met een subtiel savanne-licht, waardoor je ogen niet direct worden verblind zodra je wakker wordt. Het is een veel meer ontspannen start van de dag dan voorheen – het enige wat je nodig hebt is verse koffie naast je bed.

Creëer een gezellige sfeer in je woon- en slaapruimte met warm wit licht

De woonkamer en slaapkamer zijn ongetwijfeld de ruimtes waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen. Om een ​​extra gezellige sfeer te creëren, wordt het gebruik van warm wit licht met een temperatuur van ongeveer 3000 Kelvin aanbevolen. Dit soort daglichtsimulatie doet denken aan de prachtige schemering, waardoor ons lichaam weet dat het de spanning en stress van de dag kan loslaten. Warm licht, dat je in het beste geval ook kunt dimmen, is dus perfect om gezelligheid te creëren.

Als je van een gezellige sfeer houdt, kunnen we je aanraden om indirecte verlichting te gebruiken met behulp van slimme ledstrips van Ledvance of Philips Hue. Plaats ze eenvoudigweg op een plank en geniet van het prachtige omgevingslicht.

Daglicht in jouw thuiskantoor ondanks winterse duisternis

Een goed verlichte werkplek is essentieel voor een productieve dag. Helaas is het niet altijd mogelijk om voldoende natuurlijk daglicht te krijgen, vooral niet tijdens de donkere wintermaanden. Gelukkig zijn er daglichtlampen van Ledvance en Philips Hue die een koel wit licht uitstralen dat lijkt op natuurlijk licht. Dit type verlichting is onmisbaar op de werkplek omdat het de concentratie en alertheid bevordert, wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties.

Naast het verbeteren van je werkprestaties, heeft het gebruik van daglichtlampen ook voordelen voor de gezondheid. Natuurlijk daglicht ondersteunt het menselijke bioritme en kan helpen om vermoeidheid te verminderen. Daarom is het gebruik van daglichtlampen een nuttige ondersteuning voor je werk in het thuiskantoor. Met de juiste verlichting kun je je concentreren op je werk en tegelijkertijd zorgen voor een gezonde werkomgeving.

De Philips Hue White & Colour Ambiance lampen zijn veelzijdig in gebruik. Ze gaan verder dan het nabootsen van de zonsopgang; met een kleurtemperatuur die oploopt tot 6.500 Kelvin bootsen ze ook op bijzonder goed natuurlijk daglicht na.

Moodchanger: Kleur naar wens

Voor wie het graag wat kleurrijker heeft, bieden Ledvance en Philips Hue lampen een keuze uit 16 miljoen kleuropties die zich aanpassen aan je stemming. Blauw en groen hebben een kalmerend effect en bevorderen innerlijke rust en concentratie, terwijl geel, oranje en rood warmte en gezelligheid aan de kamer geven. Met deze lampen kun je de sfeer van je kamer aanpassen aan je behoeften en stemming, waardoor je altijd een comfortabele en aangename omgeving hebt. Dus als je na een lange dag wilt ontspannen op de bank, waarom dan niet een beetje kleur toevoegen?

Onze beste Philips Hue bundel

De Philips Hue lampen zijn uitermate geschikt om jou met daglichtsimulatie de winter door te helpen. Ze zorgen ervoor dat je fris en uitgerust wakker wordt en geconcentreerd aan het werk kunt gaan. Daarnaast creëren ze ook nog eens een gezellige sfeer in huis. Aarzel dus niet langer en profiteer vandaag nog van onze beste Philips Hue Bundel.