Buitencamera’s zijn tegenwoordig onmisbaar bij het bewaken van je huis of eigendom. Een slimme buitencamera laat geen enkele beweging onopgemerkt, ongeacht het weer of tijdstip. Om te voorkomen dat ongewenste gasten ongemerkt toegang krijgen tot je huis, hebben wij onze beste beveiligingscamera’s voor buiten op een rijtje gezet. Zo kun jij beslissen welke beveiligingscamera het beste bij jou past.

Ring-producten zijn al geruime tijd onze favoriet als het gaat om bewakingscamera’s vanwege hun indrukwekkende videokwaliteit. Toch biedt de Ring Spotlight Cam Pro veel meer dan alleen 1080p HD-video. Deze buitencamera heeft namelijk een tal van andere fantastische functies die je niet wilt missen!

Als je Ring beveiligingscamera is geïnstalleerd, kun je gebruikmaken van nachtzicht in kleur en een geavanceerd intercomsysteem. In tegenstelling tot andere modellen fungeert de Spotlight Cam niet alleen als een microfoon, maar ook als een echt communicatiemiddel. De camera is ook het perfecte middel om ongewenst bezoek te ontmoedigen. Met een ingebouwde alarmsirene en led-schijnwerper zal geen indringer onopgemerkt blijven.

Daarnaast biedt de buitencamera de mogelijkheid om individuele bewegingszones te definiëren. Wil je alleen meldingen ontvangen van bewegingen op je terras of bij de ingang, maar niet van een eekhoorn in een boom? Geen enkel probleem met deze handige functie. Hierdoor kun je de camera precies afstemmen op jouw behoeften en alleen de belangrijkste meldingen ontvangen.

Het enige nadeel is dat deze Ring-camera alleen compatibel is met de spraakassistent Alexa. Dit betekent echter niet dat je hem niet kunt gebruiken in combinatie met andere slimme apparaten. Je kunt hem naadloos integreren in je slimme routines en processen, en zelfs meldingen weergeven op je Fire TV. Zo kun je toch optimaal profiteren van de vele handige functies die deze camera te bieden heeft.

Netatmo Presence slimme buitencamera

Ook de buitencamera van Netatmo heeft zeker indruk op ons gemaakt. De beeldkwaliteit is indrukwekkend met 1080p HD-kwaliteit en ‘s nachts levert Netatmo goede beelden dankzij de infraroodsensor. Toch moeten we toegeven dat de kwaliteit van Ring ons meer overtuigde, omdat het beeld net iets scherper was.

Een absoluut pluspunt voor Netatmo is de compatibiliteit met alle spraakassistenten. Naast Alexa en Google Assistant zijn de producten sinds november vorig jaar namelijk ook compatibel met Apple Home. Daarnaast heeft de camera een stabiele event-based opnamemodus, wat betekent dat deze alleen opneemt wanneer er daadwerkelijk iets gebeurt. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de opslagruimte. Bovendien biedt Netatmo slimme integratie in je ecosysteem met Time Lapse en een krachtige schijnwerper die de meeste buitenlampen overschaduwt. Dit maakt Netatmo een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en slimme beveiligingsoplossing voor thuis.

Bosch Eyes outdoor camera

Hoewel de Bosch Smart Home buitencamera misschien wat prijziger is, heeft deze camera zeker ook veel positieve eigenschappen. Zo beschikt de Bosch Smart Home Eyes buitencamera over 1080p HD-videokwaliteit, wat tegenwoordig een standaard is geworden bij bewakingscamera’s.

Het is jammer dat de bewakingscamera van Bosch alleen werkt met Amazon Alexa. In tegenstelling tot de Netatmo camera heeft de Smart Home Eyes een beperkt bereik van ongeveer 10 meter, wat minder is dan de concurrentie. Desondanks zijn de integratiemogelijkheden in het slimme huis indrukwekkend dankzij de uitgebreide voordelen van de Bosch Smart Home app.

Arlo Pro 4 Spotlight camera voor buiten

De Arlo Pro 4 Spotlight beveiligingscamera is een uitstekend alternatief voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare buitencamera. Met een beeldkwaliteit van 2K HDR en een gezichtsveld van 160 graden, overtreffen deze camera’s gemakkelijk de HD-kwaliteit van andere camera’s op de markt.

Hoewel de geïntegreerde sirene behoorlijk indrukwekkend is, valt de spot van de nieuwe camera’s in vergelijking met de grote lichtbronnen van de vorige modellen een beetje tegen. Een positief kenmerk van de Arlo-camera’s is echter de tweewegcommunicatie met ingebouwde ruisonderdrukking. Het enige nadeel is dat een abonnement vereist is om video’s in de cloud op te slaan als je de camera aan de buitenkant van je muur monteert. Andere fabrikanten zijn op dit gebied veel innovatiever en hebben deze functie al geïntegreerd.

Eve Outdoor Cam

De Eve Outdoor Cam is een vrij exclusieve buitencamera die alleen te bedienen is met Apple-producten. Deze buitencamera is namelijk ontworpen om naadloos te integreren met Apple Home, en Siri is de enige beschikbare spraakassistent. Hoewel deze beperking in gebruiksvriendelijkheid misschien ontmoedigend lijkt, biedt de camera wel indrukwekkende functies zoals full HD live video transmissie en nauwkeurige bewegingsdetectie, zelfs ‘s nachts.

Alle gebruikers van Apple-apparaten kunnen profiteren van handige functies waarmee onderscheid kan worden gemaakt tussen mensen, dieren, pakketten en voertuigen. Bovendien beschikt de camera over een ingebouwd intercomsysteem.

Wat is de beste buitencamera voor jouw smart home?

Hopelijk hebben we je voldoende informatie kunnen geven over de verschillende buitencamera’s die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Nu is het aan jou om te kijken welke camera het beste bij je past.

Je kunt alle slimme bewakingscamera’s voor buiten in de beveiligingscategorie van de tink shop vinden. Als je nog meer advies nodig hebt, staan onze smart home experts in de klantenservice klaar om je te helpen. Wacht dus niet langer en maak vandaag nog je huis veiliger met de perfecte buitencamera!