Bosch Smart Home en Google Assistant kunnen fantastisch met elkaar samenwerken en je smart home ervaring aanzienlijk verbeteren. Voordat je van deze samenwerking kan genieten zul je de twee systemen aan elkaar moeten koppelen. Hoe dat werkt? Dat leggen we je hier uit!

Er gaat niets boven het huiselijke gevoel van thuiskomen als je de voordeur opent, uitgeput van het werk. Vooral in de winter, wanneer we verlangen naar warmte en comfort. Herken jij jezelf hierin?

In plaats van na het betreden van het huis in het donker te staan en direct te rillen van de kou, heeft Bosch Smart Home jouw huis al voorbereid op je aankomst. Een gezellige warme woonkamer en aangename ledverlichting verwelkomen je in alle kamers. De Bosch-producten scoren ook punten met de integratie van producten van andere fabrikanten, zoals het slimme verlichtingssysteem van Philips Hue.

Bosch Smart Home biedt dus veelzijdige oplossingen die verbonden wonen nog comfortabeler maken. Of het nu gaat om energie-efficiënte verwarming, een optimaal binnenklimaat of meer veiligheid binnen jouw eigen vier muren – Bosch Smart Home biedt het allemaal aan. En in combinatie met Google Assistant wordt jouw smart home nog innovatiever.

Je kunt Bosch Smart Home-producten dan eenvoudig bedienen met een Google Nest-speaker via spraakopdrachten. Bijvoorbeeld: “Hey Google, zet de thermostaat aan.”

Hoe verbind ik Bosch Smart Home met Google Assistant?

Zorg er eerst voor dat je smartphone is verbonden met het thuisnetwerk. Open vervolgens de geïnstalleerde Bosch Smart Home app en selecteer de optie “Meer” > “Partner”. Hier vind je de optie: “Google Home”. Klik erop en selecteer “Google ontgrendelen”.

Voer je persoonlijke Bosch ID in wanneer daarom wordt gevraagd. Als je er nog geen hebt, maak er dan een aan op de Bosch Smart Home website. Na het succesvol invoeren van deze gegevens, zullen zowel Google Assistant als Google Home worden geactiveerd. Dan is het nu tijd om naar de Google Home app te gaan!

Als je nog geen slimme apparaten hebt toegevoegd aan de Google Home-app, klik je na het starten van de app op het ‘+’-teken linksboven en vervolgens op “Apparaat instellen”.

Selecteer “Compatibel met Google-apparaten” en zoek naar Bosch Smart Home in de lijst. Je apparaten worden nu toegevoegd, wat een paar minuten kan duren.

Wat zijn de voordelen van het verbinden van Bosch met Google Assistant?

Net als je het jezelf comfortabel hebt gemaakt op de bank met een spannend boek, is het bijzonder moeilijk om op te staan. Je dag was lang en je wilt alleen maar ontspannen. Maak je geen zorgen, als je je Bosch Smart Home hebt verbonden met Google Assistant, kun je je apparaten ook bedienen met spraakopdrachten vanaf je bank.