Voor een optimale beveiliging rondom je huis is een buitencamera nuttig. In combinatie met schijnwerpers en bewegingsdetectoren ben je optimaal uitgerust op het gebied van veiligheid. Wij presenteren je de beste buitencamera’s met schijnwerpers en bewegingsmelders.

Tegenwoordig hebben alle slimme buitencamera’s eigenlijk wel een bruikbare nachtzichtmodus. Toch gaan hier vaak details verloren. Dat is waar een extra schijnwerper van pas kan komen. Vooral in combinatie met de geïntegreerde bewegingsmelder. Indringers voelen zich nou eenmaal betrapt als er plotseling licht op hen schijnt. Schijnwerpers met bewegingsdetectoren zijn daarom een erg effectief afschrikmiddel.

Ook een intercomfunctie behoort tot de basisuitrusting van de meeste buitencamera’s. Zo kun je met iemand voor de camera communiceren. Zelfs op afstand, via je smartphone. Zo kunt je de postbode uitleggen waar hij je pakje kan laten. Of je kunt verdachte mensen opdracht geven je terrein te verlaten.

Nou, het is dus duidelijk dat een buitencamera met schijnwerper nuttig is. Je moet nu alleen nog een keuze maken tussen de verschillende merken en modellen. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

De onopvallende: de Bosch Smart Home Eyes buitencamera

Op het eerste gezicht lijkt de Bosch Smart Home Eyes buitencamera meer op een wandlamp. Met zijn ledspots die naar boven en beneden schijnen, geeft hij een aangenaam en zelfs sfeervol licht.

Tenminste, tot de grote schijnwerper aangaat. Dan verlicht hij het gebied uitgebreid en gelijkmatig. Dankzij het slimme ontwerp valt de camera alleen op als je er heel veel aandacht aan besteed. En dat is voor een indringer al te laat, want de camera zal hem dan allang hebben opgemerkt.

Je kunt de Smart Home Eyes van Bosch ook aansluiten op je smart home systeem en zo de mogelijkheden van de camera uitbreiden. Via Bosch Smart Home kun je slimme automatiseringen instellen en de camera integreren in je slimme alarmsysteem.

De allrounder: de Ring Floodlight Cam

De Ring Floodlight Cam daarentegen is heel erg duidelijk herkenbaar als camera. Met zijn twee schijnwerpers verlicht hij een groot gebied met helder licht vergelijkbaar met dat van een klassieke schijnwerper.

De Floodlight Cam combineert licht, bewakingscamera, handsfree systeem en zelfs alarmsirene in één apparaat. Samen met Ring Alarm kun je in een mum van tijd een compleet alarmsysteem opzetten. De Ring Floodlight Cam is zowel met kabel als met batterij verkrijgbaar. Al met al een echte allrounder.

De intuïtieve: de Google Nest Cam with floodlight

De Google Nest Cam met schijnwerper profiteert van het Google Assistant-ecosysteem. Je kunt de camera bijvoorbeeld benaderen via de spraakassistent. Eén spraakopdracht en je ziet het livebeeld van de slimme buitencamera op je Google Nest Hub.

De Nest Cam maakt onderscheid tussen mensen, dieren en voertuigen wanneer hij beweging detecteert. Je krijgt dus alleen meldingen als er daadwerkelijk iemand het pand betreedt. Ook deze camera is voorzien van een intercomfunctie.

De helderste: de Arlo Pro 3 Floodlight

De Arlo Pro 3 Floodlight heeft de helderste schijnwerper van allemaal. Met tot 3.000 lumen is hij helderder dan een autokoplamp. Dat is genoeg voor de Arlo Pro 3 om je hele tuin te verlichten. Verbazingwekkend genoeg doet hij dit zonder kabels. De Arlo Pro 3 Floodlight werkt volledig op batterijen.

Met de meegeleverde oplaadkabel kun je de batterij opladen zonder deze uit de camera te hoeven halen. En als je de kabel erin laat zetten, is de Arlo Pro 3 permanent van stroom voorzien. Ook hier behoren de intercomfunctie en bewegingsdetectie tot de standaarduitrusting.

Het designerstuk: de Netatmo Smart Outdoor Camera

Het eerste wat opvalt aan de Netatmo Smart Outdoor Camera is het eenvoudige, maar chique ontwerp. Afhankelijk van waar hij wordt geplaatst, gaat de camera op in zijn omgeving of springt het onmiddellijk in het oog. De Netatmo Smart Outdoor Camera neemt videobeelden op met een maximaal bereik van 20 meter. Met intelligente bewegingsdetectie maakt het onderscheid tussen mensen, voertuigen en dieren.

Met de timelapse-functie kun je opgenomen videobeelden versneld bekijken. Zo hoef je in geval van nood niet urenlang videobeelden door te spitten. De Netatmo camera is verkrijgbaar met of zonder een geïntegreerde alarmsirene.

Het is trouwens ook de enige camera op dit lijstje die alle functies biedt zonder een extra abonnement. Maar er ontbreekt dan weer wel een intercomfuntie, mocht je daar behoefte aan hebben.

De retrofit buitencamera: de Philips Hue Discover led-schijnwerper

Je kunt een eenvoudige buitencamera perfect aanvullen met een schijnwerper. Met de Philips Hue led-schijnwerper Discover, bijvoorbeeld. Je kunt kiezen uit verschillende witte tinten en andere kleuren.

De Discover creëert een sfeervolle ambiance in de tuin, ook perfect voor een leuk feestje. Combineer de schijnwerper met bewegingssensoren, zodat het licht automatisch aangaat wanneer beweging wordt gedetecteerd. Dit geeft je een nog flexibelere oplossing voor meer veiligheid en sfeer.

Wil je nog meer buitencamera’s inclusief schijnwerper bekijken of een geschikte bundel ontdekken, neem dan een kijkje op onze webshop.