Met de Chromecast was Google in 2013 de eerste die streaming beschikbaar maakte voor iedereen. Sinds toen is Google constant aan de slag gegaan met het verbeteren van de streaming technologie en heeft verschillende apps voor Chromecast uitgebracht. Daarom vind je hieronder een klein overzicht van wat Google in de afgelopen jaren heeft uitgebracht wat betreft streaming:

  • Chromecast (1e generatie) (juli 2013 t/m september 2015)
  • Chromecast (2e generatie) (september 2015 t/m september 2018)
  • Chromecast Audio (vanaf september 2015)
  • Chromecast Ultra (vanaf november 2016)
  • Chromecast (3e generatie) (vanaf oktober 2018)

De allernieuwste Chromecast (3e generatie) bieden wij momenteel voor jou aan op tink.nl

Het aanbod aan apps die te gebruiken zijn met Google Chromecast is overweldigend en blijft continu groeien. Om het overzicht niet te verliezen, hebben wij voor jou de beste apps voor Chromecast op een rijtje gezet.

Spotify

Voor ons een échte must-have. Met Spotify kun je op een hele comfortabele manier je favoriete muziek streamen naar de apparaten die op je Chromecast zijn aangesloten. Spotify is niet voor niets de populairste aanbieder van muziek en onderscheidt zich met een enorm aanbod. Daarnaast is de app super gebruiksvriendelijk en werkt het vlekkeloos met Google Chromecast. Heb je toch liever een andere streaming provider? Dat is geen probleem! Deezer, Tidal, Soundcloud en anderen ondersteunen ook Chromecast. Alleen Apple Music ondersteunt Chromecast niet. Een abonnement start voor studenten vanaf €4,99. Kies je voor een gedeeld familie-abonnement kun je nog goedkoper uit zijn.
[appbox googleplay com.spotify.music]
[appbox appstore 324684580]

TuneIn Radio

Met TuneIn Radio en Chromecast kun je van ieder compatibel apparaat een internetradiostation maken. De selectie van stations op TuneIn is gigantisch en alles zonder extra kosten. Dankzij de duidelijke onderverdeling in categorieën kun je toch snel vinden wat je zoekt.
[appbox googleplay tunein.player]
[appbox appstore 418987775]

Pocket Casts

Voor alle podcast liefhebbers: Pocket Casts is precies wat je nodig hebt. Het luisteren naar podcasts kan heerlijk zijn terwijl je wat aan het doen bent, of ga rustig zitten en neem de tijd om alle interessante informatie tot je te nemen. De app synchroniseert met meerdere apparaten. Naast Chromecast-ondersteuning, werkt de app ook met Android Auto en Android Wear. Bovendien is de app sinds kort volledig gratis!
[appbox googleplay au.com.shiftyjelly.pocketcasts]
[appbox appstore 414834813]

Netflix

Je vroeg je zeker al af waar deze bleef hè? In een lijst van de beste Chromecast apps mag Netflix natuurlijk niet ontbreken. Velen van jullie streamen dagelijks één van de vele meesterwerken van Netflix. En omdat series pas echt geweldig tot hun recht komen op een groot scherm, is Netflix perfect geschikt voor gebruik met Chromecast en dan met name de Chromecast Ultra. Abonnementen op Netflix beginnen vanaf 7,99 per maand.
[appbox googleplay com.netflix.mediaclient]
[appbox appstore 363590051]

NLZIET

TV kijken via internet op je televisiescherm is mogelijk. Providers van televisie, zoals bijvoorbeeld Ziggo of KPN bieden vaak zelf een app. Zo bieden deze twee providers Ziggo Go & KPN iTV, die beide te streamen zijn via Google Chromecast. Wil je nou echter geen duur televisie abonnement, wel tv en zelfs afleveringen vooruit kunnen kijken? Dan is NLZIET écht wat voor jou! 36 Nederlandse zenders kun je via deze app bekijken, die 7,95 per maand kost. Stukken voordeliger en het werkt fantastisch!
[appbox googleplay nl.nlziet]
[appbox appstore 881822672]

Disney Plus

Wie houdt er nou niet van een klassieke Disney film op z’n tijd? Disney Plus heeft een breed aanbod van klassieke Disney films zoals “Assepoester”, “The Jungle Book” of “Finding Nemo”. Daarnaast ook de Star Wars prequel “The Mandalorian”; perfect voor een serie avond. Een grote selectie aan Pixar-producties, Marvel en National Geographic maakt het aanbod compleet. Een abonnement op Disney Plus kost 6,99 per maand.
[appbox googleplay com.disney.disneyplus]
[appbox appstore 1446075923]

YouTube

We gaan er toch eigenlijk echt wel vanuit dat je weet wat YouTube is, maar voor het idee toch even een kleine omschrijving. Het allergrootste aanbod van online video’s, van sport tot onderwijs en van kookvideo’s tot komedie. Letterlijk alles, volledig gratis. Onderhand is het videoportal uitgegroeid tot een geweldig archief. Ook vind je, ook al zijn ze niet altijd legaal geüpload, talloze films en tv-programma’s!
[appbox googleplay com.google.android.youtube]
[appbox appstore 544007664]

Videoland

Onze Nederlandse variant van Netflix. Onbeperkt series en films kijken en het grootste aanbod in Nederland. Iets meer gefocust op Nederlandstalige series en films, maar ook aan internationale films en series geen gebrek! Gemakkelijk vanaf je telefoon te streamen op je televisie met Google Chromecast. Een abonnement sluit je af vanaf 4,99 per maand.
[appbox googleplay nl.rtl.videoland]

Prime Video

Waar Netflix een van de eerste en populairste streaming services was, krijgen zij er steeds meer concurrentie bij. Amazon Prime Video gaat de laatste jaren meer en meer de concurrentiestrijd aan met Netflix en biedt net als Netflix enorm veel series en films aan. Het voornaamste verschil is dat Prime Video ook het nieuwste van het nieuwste aanbiedt, waardoor je nieuwe films en series, tegen extra betaling, kunt bekijken. Uiteraard alles soepel te streamen via Google Chromecast. Een abonnement op Prime Video kost 3,99 per maand.
[appbox googleplay com.amazon.avod.thirdpartyclient]
[appbox appstore 545519333]

TED Talks

TED Talks heeft enorme bekendheid over de hele wereld. De bekende Ted Talks zijn korte lezingen/presentaties door grote en kleine persoonlijkheden uit de hele wereld. TED staat voor Technology, Entertainment en Design, maar de TED Talks gaan ook over zaken, cultuur, kunst en wetenschap. TED Talks biedt een podium voor wie kan overtuigen met interessante bevindingen of ideeën: “Ideas worth spreading”. Stream je TED Talks op je televisie met Google Chromecast en raak geïnspireerd. Kies gratis uit meer dan 2000 verschillende TED Talks!
[appbox googleplay com.ted.android]
[appbox appstore 376183339]

AllCast

De app AllCast brengt al je foto’s, muziek en video’s naar het grote scherm. En dat onafhankelijk van het besturingssysteem. De bestanden hoeven niet eens op je smartphone of tablet te staan. Toegang tot Dropbox of Google Drive is ook mogelijk. De app is enkel beschikbaar op Google Play en kan dus niet door iOS-gebruikers worden geïnstalleerd.
[appbox googleplay com.koushikdutta.cast]

Voordat je apps voor Chromecast gebruikt: Chromecast instellen

Om de beste apps voor Chromecast te kunnen gebruiken, moet je eerst de Google Chromecast instellen. Omdat wij op onze website de Google Chromecast 3 aanbieden, zullen we je hier uitleggen hoe je deze instelt.

Het instellen van de Google Chromecast 3 is vrij gemakkelijk. Om te beginnen download je de Google Home-app, als je die nog niet hebt. De app zelf geeft instructies voor het instellen van de Google Chromecast 3. Voor extra duidelijkheid zetten wij hieronder de stappen voor je op een rijtje.

1: Plug het ene uiteinde van de Google Chromecast 3 in een HDMI-aansluiting van je televisie, en plug het andere uiteinde in een stopcontact. Je Google Chromecast 3 is nu aangesloten.

2: Zorg dat je smartphone verbonden is met hetzelfde wifi netwerk als het wifi netwerk dat je wilt gebruiken voor het streamen via de Google Chromecast 3.

3: Open de Google Home-app op je smartphone.

4: Volg de stappen in de app voor het toevoegen van je Google Chromecast 3.

5: Zie je niet direct installatie instructies verschijnen? Doe dan het volgende: Linksboven in het startscherm van de Google Home-app staat een ‘+’ waarmee je een apparaat kunt toevoegen. Druk hierop en ga naar ‘Apparaat instellen’ en vervolgens naar ‘Nieuw apparaat’. Volg nu de verdere instructies in de app.

6: Klaar om te streamen! De installatie is voltooid.