Hoe kan ik mijn huis veiliger maken? De slimme beveiligingscamera’s van Ring bieden een kwalitatieve en uitgebreide bescherming van je huis en omgeving. Er zijn nogal wat verschillen tussen de diverse Ring camera’s. In deze vergelijking laten we je zien welke Ring beveiligingscamera het beste bij je past.

Met de slimme Ring bewakingscamera’s heb je je huis altijd in beeld. Dankzij live videobewaking en Full HD-opname kun je op je smartphone, tablet of computer altijd zien wat er in je huis gebeurt en kun je snel reageren in geval van nood.

De slimme camera’s maken verbinding via wifi op 2.4GHz en zodra een beweging geregistreerd is, word je daarvan op de hoogte gebracht via een push notificatie. Deze notificaties ontvang je overal waar je toegang hebt tot het internet.

Je hoeft je geen zorgen te maken over het constant ontvangen van valse meldingen. De slimme bewegingsdetectoren kunnen vrijwel altijd mensen van dieren onderscheiden en bovendien kun je zelf bewegingszones instellen.

Dankzij de geïntegreerde tweewegs-audio met ruisonderdrukking kun je op elk moment met de persoon voor de camera communiceren, ook als je onderweg bent. Daarnaast kun je alle slimme Ring bewakingscamera’s bedienen met Amazon Alexa via spraakopdrachten. Alle gegevens worden veilig gecodeerd in de cloud opgeslagen.

Ring heeft verschillende abonnementsmodellen voor het maken van back-ups en het raadplegen van je gegevens. Straks gaan we dieper in op de verschillen en de noodzakelijkheid van een abonnement. Zijn Ring camera’s draadloos? Dat verschilt. Voor ieder model is er een draadloze en een bedrade versie beschikbaar, die ietwat verschillen qua functies.

Ring camera’s: wat zijn de verschillen?

Ring biedt je verschillende modellen om uit te kiezen voor het bewaken van je huis. Voordat je een slimme bewakingscamera koopt, moet je jezelf afvragen wat voor jou belangrijk is. Op basis daarvan wordt het kiezen van een model al een stuk makkelijker.

Maar hoe verschillen de verschillende modellen van elkaar? Verschillen zitten over het algemeen in: stroomvoorziening, installatie, een weerbestendige behuizing, bewegingssensoren of licht- en alarmfuncties.

Welke Ring beveiligingscamera is de juiste voor mij?

Tijd om de zes huidige modellen voor te stellen. De Ring Indoor Cam, Stick Up Cam, Stick Up Cam Elite, Spotlight Cam, Floodlight Cam Plus, en Floodlight Cam Pro maken op dit moment onderdeel uit van het productportfolio van Ring als het aankomt op beveiligingscamera’s.

Welk model voor jou geschikt is hangt aan de ene kant af van de plaats van gebruik en aan de andere kant van de gewenste functies. Wil je bijvoorbeeld alleen weten wat er voor je voordeur gebeurt of wil je ook een alarmsysteem met afschrikkende functie installeren? We zetten alle voordelen per model op een rijtje zodat jij kan zien welke slimme camera het beste bij je past.

Ring Indoor Cam

De Ring Indoor Cam is het meest compacte model in de Ring serie. Zoals de naam al prijsgeeft, is dit een bewakingscamera alleen voor binnen. Met de Indoor Cam kun je altijd gemakkelijk controleren wat er in je huis gebeurt. Plaats bijvoorbeeld je slimme camera in de huiskamer en kijk wat je huisdieren uitspoken als je niet thuis bent.

Met een gezichtsveld van 115° (horizontaal) en 60° (verticaal) kun je efficiënt je woonkamer in beeld brengen of bijvoorbeeld de entree bij de achterdeur. Dankzij de plug-in installatie sluit je de camera gewoon aan via netstroom en stel je hem in een paar stappen in de app in. Ook schroeven en pluggen zijn bij de levering inbegrepen. Zo kun je de camera gemakkelijk op de muur in de gang monteren.

Ring Stick Up Cam & Ring Stick Up Cam Elite

De Ring Stick Up Cam komt in vier verschillende versies; als plug-in model zoals de Indoor Cam en daarnaast als batterij, zonne-energie en Elite versie. Elke versie kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Bevestig de camera bijvoorbeeld simpelweg aan de zijkant van je garage of aan de muur in de gang. Controleer of je kinderen veilig zijn thuisgekomen of constateer een verdacht iemand in de tuin. Natuurlijk kun je de slimme camera ook gewoon op een salontafel of op een plank plaatsen.

Het op batterijen werkende model, met een bij de levering inbegrepen snel verwisselbare batterij, biedt in vergelijking meer flexibiliteit. Dankzij de upgrade met een zonnepaneel kun je hem zelfs duurzaam opladen en besparen op elektriciteitskosten.

De Stick Up Elite daarentegen kan niet zo flexibel geplaatst worden, maar dankzij een PoE-adapter (Power-over-Ethernet) garandeert hij een stabiele wifi-verbinding en een veilige stroomvoorziening. De camera wordt geleverd met een PoE-adapter die in huis wordt geplaatst en op je router wordt aangesloten.

Bovendien kan de Stick Up Elite-camera ook zonder problemen aan het plafond worden bevestigd. De andere modellen hebben hiervoor een extra montagebeugel nodig, die apart moet worden aangeschaft.

Allebei de Stick Up-modellen worden geleverd met een kijkhoek van 150° (horizontaal) en 85° (verticaal).

Ring Spotlight Cam

De Ring Spotlight Cam komt in drie verschillende versies: met batterijvoeding, permanent geïnstalleerd of met een zonnepaneel. Het grote verschil hier is echter dat de Ring Spotlight uitsluitend voor gebruik buitenshuis bestemd is en daarom ook met een paar extra’s geleverd wordt.

Zo is de Ring Spotlight Cam uitgerust met een Spotlight schijnwerper met bewegingsdetector, infrarood nachtzicht en een op afstand bedienbare 110-decibel alarmsirene. Met een kijkhoek van 160° (horizontaal) en 140° (verticaal) bestrijkt de camera ook een iets groter gebied. Door zijn draadloze ontwerp kan de camera gemakkelijk overal gemonteerd worden, bijvoorbeeld op bomen.

Zoals alle modellen heeft ook de Ring Spotlight een intercomsysteem. Zo kun je bezoekers op je terrein zien, horen en er zelfs mee praten. Wil je een slimme bewakingscamera die niet alleen opneemt, maar ook als inbraakalarm gebruikt kan worden? Dan biedt deze Ring camera veel voordelen.

Ring Floodlight Cam Plus & Ring Floodlight Cam Pro

De Ring Floodlight Cam is het grootste model in de reeks en onze vergelijking. De slimme HD-camera met schijnwerper is beschikbaar in de Plus- en Pro-variant met geïntegreerde bewegingsdetectie, alarm sirene, intercom en het toestel heeft daarnaast een dubbele sensor met object- en personendetectie.

Ook hier kunnen de schijnwerpers en alarmsirene worden geactiveerd via bewegingsdetectie, maar ook handmatig via de app. Met een brede hoek van 140° en bewegingsdetectie van 270° biedt de schijnwerper de grootste visuele dekking in onze test.

De Ring Floodlight Cam Plus is de voorganger van de Ring Floodlight Cam Pro en heeft beschikking over iets mindere functies. De Pro uitvoering heeft geavanceerdere bewegingsdetectie, beter geluid met minder echo en ruis en kan naast 2,4GHz ook via 5GHz in verbinding staan met internet.

Dankzij aanpasbare installatie mechanismen moet het toestel gemakkelijk onder elk dak te installeren zijn. Trouwens: niet elke beweging is het melden waard. De Floodlight Cam weet dat ook. Je wordt dus niet met schijnwerpers en sirenes gewaarschuwd als een eekhoorn uit je boom naar beneden springt.

De installatie is, zoals gebruikelijk bij buitencamera’s, iets tijdrovender. Voor het zelf uitvoeren van de installatie moet een bestaande buitenlamp vervangen worden of moet de juiste bedrading aan de buitengevel aanwezig zijn. Maar Ring laat je niet in de kou staan: handige kabelklemmen zijn bij de levering inbegrepen, waardoor de bedrading en installatie een stuk makkelijker verloopt.

Ring camera’s met Ring Protect abonnementen

Zoals al eerder vermeld zijn er drie verschillende abonnementsmodellen voor alle Ring bewakingscamera’s. Het gratis Ring Protect model biedt je de basisfuncties, zoals pushmeldingen of de intercom functie. Je kunt je video’s echter alleen in real time bekijken en hebt geen opslagmogelijkheid.

Als je de beelden wilt bewaren en beheren, heb je een extra abonnement nodig. Ring biedt je twee verschillende mogelijkheden. Met het Ring Protect Basis abonnement heb je toegang tot de video geschiedenis van een van je Ring camera’s gedurende in totaal 180 dagen voor €3,99 per maand of €39,99 per jaar.

Wil je echter een beveiligingssysteem met meerdere camera’s opzetten en toegang hebben tot de videogeschiedenis van al je Ring camera’s? Dan heb je het Ring Protect Plus abonnement nodig. Deze versie kost in totaal €10 per maand of €100 per jaar. Bovendien krijg je bij dit abonnement ook een verlengde garantie op al je Ring toestellen.

Dus welk Ring Protect abonnement is geschikt voor jou?

Als je alleen toegang nodig hebt tot de live video’s van je Ring bewakingscamera, dan is de gratis versie genoeg voor je. Wil je echter tot 180 dagen toegang hebben tot je opnamen, dan is het aan te raden een betaald abonnement te kiezen. Afhankelijk van hoeveel slimme camera’s je uiteindelijk gebruikt, is of het Basic of het Plus abonnement de moeite waard.

Gratis Ring Protect Basic Ring Protect Plus
Geldig voor Bij elk product inbegrepen Eén ring product Onbeperkt aantal
Video’s opslaan, delen en uploaden Tot 180 dagen toegang tot alle opnamen Tot 180 dagen toegang tot alle opnamen
Garantie 2 jaar 2 jaar Verlengde garantie

Hoe installeer ik mijn Ring beveiligingscamera?

Natuurlijk verschilt de installatie van je Ring bewakingscamera’s per model, maar het is geen grote technische onderneming. Als je de camera aan een muur of plafond wilt bevestigen, heb je natuurlijk het nodige gereedschap nodig. Anders zijn alle materialen voor de montage bij de Ring inbegrepen.

Let op: bij alle modellen met vaste bedrading moet je eerst de zekering verwijderen. Als je niet zeker bent over de installatie met stroomkabels, raadpleeg dan een professional!

Conclusie: Ring camera’s vergeleken

Dus welke Ring bewakingscamera is het beste voor jou? Zoals we eerder al hebben aangegeven, hangt de juiste camera af van de plek waar de camera moet komen te hangen en hoe je de camera wilt gebruiken.

Als je alleen je binnenruimte van videobewaking wilt voorzien, dan is een Ring Indoor Cam al voldoende. Voor iets meer flexibiliteit en een grotere kijkhoek raden we de Ring Stick Up Cam (Elite) aan, die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Wil je echter niet alleen je huis in de gaten houden, maar ook een alarmfunctie voor buiten installeren, dan zijn de Ring Spotlight en Floodlight Cam (Pro of Plus) de juiste modellen voor jou. De Ring Spotlight is waarschijnlijk het meest effectief om mogelijke inbrekers af te schrikken met zijn geïntegreerde led schijnwerpers.

Ring Indoor Cam Ring Stick Up Cam (Elite) Ring Spotlight Cam Ring Floodlight Cam Plus Ring Floodlight Cam Pro
Gebruiksgebied Binnen Binnen & Buiten Buiten Buiten Buiten
Wifi 2.4 GHz 2.4 GHz 2.4 GHz 2.4 GHz 2.4 & 5 GHz
Resolutie 1080p HD 1080p HD 1080p HD 1080p HD 1080p HD
Stroomvoorziening Netstroom Netstroom
Batterij
Zonne-energie
PoE
Netstroom
Batterij
Zonne-energie
Netstroom Netstroom
Intercomfunctie x x x x x
Spraakbediening Amazon Alexa Amazon Alexa Amazon Alexa Amazon Alexa Amazon Alexa
Cloud-opslag x x x x x
Push-melding x x x x x
Nachtzicht x x x
Sirene/Alarm 10-decibel alarmsirene
ledlicht
105-decibel alarmsirene
led schijnwerper
110-decibel alarmsirene
led schijnwerper
Op afstand bedienbaar alarm x x x

Kun je niet langer wachten en wil je de slimme beveiligingscamera’s van Ring nu al van dichtbij bekijken? Neem dan een kijkje in onze tink shop; hier vind je Ring beveiligingscamera tegen aantrekkelijke prijzen.