Nu het energiebewustzijn de afgelopen jaren is toegenomen en de maatschappij zich is gaan richten op het zelf opwekken van duurzame energie, hebben ook de smart home-leveranciers zich aangepast aan deze veranderingen. Dit is dan ook waar eufy met de S220 SoloCam flink op heeft gefocust. In dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerken van deze buitencamera bespreken, zodat je aan het einde kunt bepalen of de S220 SoloCam iets voor jou is.

De eufy S220 SoloCam is een Solar Buitencamera. Dit betekent dat de camera dus volledig op zonne-energie werkt. Traditionele beveiligingscamera’s op zonne-energie worden vaak uitgerust met een extra zonnepaneel dat aan de muur naast de camera kan worden bevestigd. De eufy S220 SoloCam heeft deze toevoeging echter niet nodig – de module is al direct ingebouwd. Hierdoor is het mogelijk om de camera zonder kabels aan je gevel of muur te bevestigen. Het zonnepaneel is groot genoeg om de camera op te laden met slechts 3 uur zonlicht per dag, al kan een overschot natuurlijk geen kwaad. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens erg handig.

Daarnaast is het zonnepaneel van de eufy S220 SoloCam ook nog eens erg mooi weggewerkt. In tegenstelling tot andere beveiligingscamera’s met een externe zonnemodule, valt het zonnepaneel van de eufy S220 SoloCam helemaal niet op. Hierdoor blijft de camera er strak en modern uitzien.

Doordat het zonnepaneel is ingebouwd is het installatieproces van de eufy beveiligingscamera ontzettend simpel. Bevestig de montage ring met twee schroeven en plaats de camera erop. Zodra de camera verbonden is met je wifi-netwerk, is de eufy S220 SoloCam direct klaar voor gebruik.

Hoe goed is de beeldkwaliteit?

Een goede beeldkwaliteit van een beveiligingscamera is niet alleen belangrijk overdag, maar vooral ook ‘s nachts. Omstandigheden met weinig licht kunnen namelijk een grote belemmering zijn voor het beeld. Gelukkig is de S220 SoloCam één van de beste camera’s op het gebied van beeldkwaliteit. Dankzij de infrarood led en het diafragma van f/1.6 is het beeld altijd helder, ongeacht het tijdstip van de dag.

Dankzij de 2K-resolutie worden de kleuren en contouren prachtig weergegeven en ‘s nachts mist de camera geen enkel detail dankzij de infrarood functie. De eufy 2K S40, het broertje van de S220 SoloCam, biedt zelfs extra nachtzicht in kleur. Dit komt door de toevoeging van een spotlight op de S40, die de S220 SoloCam helaas moet missen. Hierdoor is de S220 SoloCam echter veel compacter en valt hij minder op aan de buitenkant van je huis.

Individuele persoonsherkenning met Homebase 3

De individuele gezichtsherkenning functie van de eufy camera’s is een fantastische toevoeging aan de wereld van slimme beveiliging. Dankzij de geavanceerde AI-technologie van de S220 SoloCam kan deze camera moeiteloos onderscheid maken tussen je gezinsleden, de postbode, een speelse hond of zelfs een voorbijrijdende fiets (om maar een paar voorbeelden te noemen). Dit betekent dat je niet langer onnodig gestoord wordt door valse alarmen, maar alleen gewaarschuwd wordt wanneer er daadwerkelijk een indringer probeert in te breken.

In combinatie met de eigen eufy HomeBase 3 kan deze persoonsherkenning ook worden gespecificeerd. De HomeBase maakt individuele gezichtsherkenning mogelijk om de veiligheid van je huis verder te garanderen. En nu we het toch over de HomeBase 3 hebben: naast het interne geheugen van 8 GB biedt het een terabyte (TB) aan extra geheugen en dient het ook als controlecentrum voor je eufy-producten.

Naadloze integratie met de eufy app

Met de eufy Security App heb je niet alleen een centraal bedieningselement voor je eufy-producten, maar ook een handige tool om deze aan te passen. Je gegevens worden veilig opgeslagen en je kunt niet alleen de gevoeligheid van de camera instellen, maar ook wijzigingen aanbrengen in de opname en opslag van video- en beeldinhoud. Daarnaast biedt de app slimme geofencing en tijdschema’s voor jou en je gezin.

Conclusie van de eufy S220 Solocam test

Tijdens de test waren we vooral onder de indruk van de onafhankelijkheid van de stroomvoorziening, dankzij het ingebouwde zonnepaneel. Dit zorgt niet alleen voor een besparing van materiaal en tijd, maar verlaagt ook de drempel tot gebruik. De vele configuratiemogelijkheden in de app en de interactie maken deze camera een absolute aanwinst voor je slimme en veilige huis.

Nog op zoek naar een slimme beveiligingscamera voor jouw smart home? Dan is dit hét moment om toe te slaan! Met onze geweldige bundel kun je momenteel de eufy S220 SoloCam 2-pack enorm voordelig kopen in onze shop. Wacht niet langer en maak vandaag nog gebruik van deze kans om je huis veiliger te maken met eufy.