Een paar maanden geleden introduceerde Sonos al nieuwe slimme speakers in de vorm van de Era 100 en Era 300. Terwijl fans van het merk enthousiast waren over deze nieuwe toevoegingen, vroegen ze zich ook af waarom het zo stil bleef rondom de draagbare speakers van Sonos. Inmiddels hebben we meer informatie en delen we het grote nieuws met je: de Sonos Move krijgt met de Sonos Move 2 een langverwachte update. Welke nieuwe functies brengt de draagbare speaker met zich mee? Laten we samen een kijkje nemen.

Met het nieuwste product van Sonos kunnen we natuurlijk een verdere verbetering van de geluidskwaliteit verwachten. De nieuwe draagbare bluetooth speaker is uitgerust met een extra tweeter waardoor je nu ook stereogeluid kunt afspelen en overal met je mee kunt nemen. Hoewel dit misschien als een relatief kleine verbetering klinkt, is het in de wereld van Bluetooth speakers weldegelijk een indrukwekkende upgrade.

Hoe lang gaat de batterij van de Sonos Move 2 mee?

Een groot minpunt van veel Bluetooth speakers is een relatief beperkte batterijduur. Voor een uitstapje naar een festival of een langere wandeling is een batterijduur van maximaal 10 uur gewoonweg niet genoeg voor alle gebruikers. Dit is dan ook een van de belangrijkste verbeterpunten van de Sonos Move 2. De batterijduur van de Sonos Move 2 is namelijk verhoogd tot maximaal 24 uur en verdubbelt daarmee de batterijduur van zijn voorganger. Dit betekent dat je luisterplezier onderweg niet snel verstoord zal worden door een lege accu.

Hoe laad ik de Sonos Move 2 op?

Plaats de speaker gewoonweg op het laadstation, dat is aangesloten op een stroombron. De speaker zelf is hierbij dus niet afhankelijk van kabels. De batterij is bovendien vervangbaar en verbruikt meer dan 40 procent minder stroom in stand-by. Verder kan je de draagbare speaker onderweg ook opladen met een USB-C kabel.

Hoe sluit je de Sonos Move 2 aan?

De Sonos Move 2 biedt diverse handige connectiviteit opties. De nieuwe speaker ondersteunt bijvoorbeeld line-in audio via de USB-C poort. Verder kan je het Sonos-systeem besturen via wifi (inclusief wifi 6), profiteren van AirPlay 2 en gebruik maken van Bluetooth 5.0. De Bluetooth knop op de achterkant kan worden gebruikt om verbinding te maken met een Bluetooth apparaat. Sonos vermeldt bovendien dat externe media zoals platenspelers op de Move 2 kunnen worden aangesloten.

Op de achterkant van de Sonos Move 2 zit verder een schakelaar om de microfoons van de spraakassistenten te dempen. Dit is nodig om de speaker te kunnen finetunen met Trueplay. Deze functie past de geluidskwaliteit continu aan de ruimtelijke omstandigheden aan.

Dankzij de ondersteuning van Amazon Alexa en Sonos Voice Control kun je de speaker natuurlijk ook eenvoudig met je stem bedienen. Let er wel op dat de ecosystemen Apple HomeKit en Google Assistant helaas niet beschikbaar zijn voor deze nieuwe Sonos Move. Gelukkig wordt de Sonos Move 2 voorzien van een nieuwe aanraakbediening, vergelijkbaar met de bediening van de Era 100 en Era 300. Deze geoptimaliseerde aanraakbediening omvat ook de handige speciale volumeregeling. Je hebt dus diverse manieren om de speaker naar wens te bedienen.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

De Sonos Move 2 is ontworpen volgens het motto “Groove”. “Move”. “Repeat”. Omdat de Move 2 een draagbare Bluetooth-speaker is, is het belangrijk om een aantal technische eigenschappen te vermelden. De speaker is beschermd tegen stof en sterke waterstralen door de IP56-beschermingsklasse. Verder is het gewicht van de speaker niet veranderd; de opvolger weegt ook ongeveer 3 kilogram.

Via het Sonos-systeem kunnen in totaal twee Move 2 speakers worden aangesloten tot een stereopaar. Tot slot gaat Sonos nog een stap verder: met de juiste kabel kun je ook je smartphone opladen via de USB-C poort. De nieuwe Bluetooth speaker van Sonos is niet alleen een stabiele draagbare speaker voor geweldig geluid, maar ook een powerbank voor elk avontuur.

Je kunt de Sonos Move 2 nu bestellen in onze tink shop. Als je meer wilt weten over hoe je het beste uit je Sonos speakers haalt, staan er meerdere tips voor je klaar op onze blog.