Het principe is heel eenvoudig. Als je wilt ventileren, zet dan de verwarming lager. Maar als je dit vergeet te doen, is dat niet alleen inefficiënt en duur, maar heeft dit ook een negatieve invloed op het milieu. De slimme apparaten van Eve, zoals de Eve Thermo, voorkomen automatisch dat dit gebeurt. We laten je hier zien hoe dat precies werkt.

In de koudere herfst- en wintermaanden wil je de temperatuur binnen je huis aangenaam houden. Maar desondanks moet je niet vergeten de kamer regelmatig door te luchten. Want hoe koud het ook is, het ventileren van je woning heeft een positieve invloed op de luchtkwaliteit in huis en zo ook op je gezondheid.

De Eve Thermo radiatorthermostaat regelt de temperatuur en helpt je bij het besparen van energiekosten.

Je profiteert van individuele schema’s, slimme automatiseringen en instelbare scènes die automatisch de perfecte temperatuur regelen. Je kunt de verwarming gemakkelijk bedienen via de app, via Apple Siri of rechtstreeks op het apparaat. Energie-efficiënt verwarmen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien ondersteunen beide Eve-apparaten het innovatieve Thread mesh-netwerk; het smart home communicatieprotocol voor de toekomst.

Als aanvulling op de Eve Door & Window, de slimme contactsensor voor deuren of ramen, detecteert de Eve Thermo elke snelle temperatuurdaling. En dat is precies wat je kunt gebruiken om de slimme verwarming uit te rusten met een zogenaamde open raam detectie.

Thread-ondersteuning

Je hebt niet per se een controlecentrum nodig om schema’s in te stellen. Een schema wordt namelijk rechtstreeks op het Eve-toestel opgeslagen. Voor automatiseringen, zoals de detectie van geopende ramen en het hierop afstemmen van de verwarming, is wel een controlecentrum nodig. Voor Apple HomeKit met Thread is dit bijvoorbeeld de Apple TV 4K of de HomePod mini.

In het geval je Thread nog niet kent: de nieuwe draadloze standaard bouwt zijn eigen mesh-netwerk en communiceert van apparaat naar apparaat. Hoe groter het netwerk (dus hoe meer Eve-apparaten), hoe stabieler de verbinding. Je krijgt snelle responstijden en zonder de batterijen van je toestellen leeg te trekken.

En het beste van alles: Thread is al geïntegreerd in beide apparaten, de Eve thermostaat en de deur/raamsensor (nieuwste generatie). Voor meer informatie over Thread: zie hier onze blogpost over smart home communicatieprotocollen.

Open raam detectie met Eve: zo simpel kan het zijn!

Eve Thermo moet uitschakelen wanneer je ventileert en pas weer inschakelen zodra het raam wordt gesloten. Als je vergeet het raam te sluiten, start je verwarming automatisch na 30 minuten om te voorkomen dat de kamer afkoelt. Deze periode kan individueel worden aangepast in de Home-app. Zoals we eerder al aan hebben gegeven, is voor deze automatisering een controlecentrum nodig.

Je kunt de Eve Thermo open raam detectie activeren in de Home-app onder “Automations”. Open de app en maak een nieuwe automatisering. Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende scènes. Om de open raam detectie voor Eve Thermo te activeren, selecteer je de scène “Wanneer een sensor iets detecteert”.

Selecteer nu de juiste contactsensor in de app en plaats een vinkje achter “Open”. Deze automatisering wordt alleen geactiveerd en de verwarmingsthermostaat uitgeschakeld als de Eve Door & Window sensor een open raam detecteert.

Als je meer wilt weten over Eve, neem dan een kijkje op onze webshop.