Google Assistant is inmiddels bij veel families thuis te vinden. Maar met name gezinnen weten vaak niet hoe ze het volledige potentieel van de Google Assistant kunnen benutten. Dankzij de eenvoudige en veelzijdige bediening kan Google Assistant het dagelijkse gezinsleven een stuk aangenamer maken. De slimme spraakassistent kan meer dan je denkt. Van klein tot groot en van jong tot oud, de spraakassistent van Google heeft voor de hele familie iets in petto.

Met Google Assistant kun je je kinderen op een leuke manier kennis laten maken met de digitale wereld. Zowel jijzelf als je kinderen kunnen hier grote voordelen van ondervinden. Om ervoor te zorgen dat kinderen alleen functies van de Google Assistant gebruiken die geschikt zijn voor hun leeftijd, is het de moeite waard om een apart Google-account voor hen aan te maken.

Google Assistant voor familie herkent de gebruiker aan zijn of haar stem en past de beschikbare functies aan. Dit voorkomt dat kinderen toegang krijgen tot bijvoorbeeld de winkelfunctie en YouTube-video’s. Bovendien zullen gekoppelde producten van andere aanbieders, die niet zijn gemarkeerd als “Voor familie” in de Google Assistant-map worden weggelaten.

Google Assistant biedt vele mogelijkheden voor de kids. Van spelletjes tot waardevolle leeroefeningen voor kinderen. Daartoe behoren diverse interactieve mini-avonturen zoals “Drakenkokosnoot” of de spannende quizzen uit “Willem Wever”. Als het bedtijd is, vertelt “Klaas Vaak” de kinderen een bedtijdverhaaltje.

De slimme assistent optimaal benutten

De functies en mogelijkheden voor de rest van het gezin zijn bijna oneindig. Een van de interessantste functies is natuurlijk de bediening van je smart home. Met Google Assistant kunt je al je slimme apparaten, zoals verlichting of verwarming, gemakkelijk bedienen via je smartphone of met behulp van je stem.

Google Assistant is veel meer dan dat. Zo kun je bijvoorbeeld een item toevoegen aan je boodschappenlijstje of herinnerd worden aan belangrijke afspraken. Wat daarnaast heel handig is, is het instellen van routines. Via de Google Home app kun je deze zelf gemakkelijk instellen. Je kunt bijvoorbeeld de routine “Goedemorgen” gebruiken om het huidige weerbericht, je afspraken en herinneringen voor vandaag te ontvangen. Je kunt dit zo ver uitbreiden als je zelf wilt. Van het voorlezen van het nieuws, tot het inschakelen van het licht. Dit alles kan worden geactiveerd met het geven van een simpele spraakopdracht.

Google Assistant voor jong, maar zeker ook voor oud

Aangezien oudere familieleden in een hele andere tijd zijn opgegroeid, hebben zij het over het algemeen moeilijker om met nieuwe soorten technologie om te gaan. Het is echter de moeite waard de tijd te nemen om hen vertrouwd te maken met technologie. Omdat juist zij hier heel veel baat bij kunnen hebben.

Met Google Assistant kun je de verlichting, verwarming en dergelijke op een moeiteloze en eenvoudige manier bedienen. Voor maximaal voordeel en gemak, zeker voor ouderen, raden we het gebruik van een slimme speaker zoals de Google Nest Mini aan. Jouw (groot)ouders kunnen bijvoorbeeld de slimme verlichting volledig hands-free bedienen, met slechts het gebruik van hun stem.

Zoals je ziet, is Google Assistant een handige hulp voor het hele gezin. En het kan je soms stressvolle gezinsleven makkelijker en comfortabeler maken. Als je Google Assistant met je hele gezin wilt gebruiken, dan raden we de Google Nest Hub aan. De Google Nest Hub biedt naast de slimme spraakassistent namelijk ook een overzichtelijk display aan. Hierdoor kun je makkelijk het overzicht bewaren en van de meeste functies gebruik maken.