Wat kan de Google Nest Mini? “Oké Google,…” of “Hey Google,…” is hoe je het gesprek begint met je Google Assistant. Je kunt de slimme spraakassistent niet alleen op je smartphone vinden, maar ook op je keukentafel of boekenplank als slimme speaker. De Google Nest Mini is zo’n luidspreker. Wij voorzien je van alle informatie die je nodig hebt. Hoe installeer je het, welke functies heeft de speaker en hoe haal je het meeste uit de luidspreker? Hier vind je een overzicht.

De Google Nest Mini is de opvolger van de Google Home Mini. De luidspreker, die amper 10 centimeter in diameter is, is voor velen het begin in de wereld van slimme spraakbediening. Maar dat niet alleen. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Google luidspreker enkele technische innovaties. Ook in de productiemethode heeft Google een wijziging doorgevoerd. De nieuwe Google Nest Mini (2e generatie) is bijvoorbeeld gemaakt van tot 30 procent gerecycled plastic, en de stoffen bekleding is zelfs gemaakt van 100 procent gerecyclede plastic flessen.

Als je meer wilt weten over de verschillen, kijk dan bij onze Google Nest Mini vs Google Home Mini vergelijking.

Zo simpel is het om de slimme speaker te installeren

Om de Google Nest Mini te installeren, heb je een smartphone of tablet en de bijbehorende Google Home-app nodig. Deze is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Zodra je je met je Google-account hebt aangemeld bij de app, klik je simpelweg op het “+”-symbool. Het programma zal je door de installatiestappen leiden. Het is dus heel eenvoudig en werkt hetzelfde zoals je het misschien al kent van andere Google-apparaten.

[appbox appstore 680819774]

[appbox googleplay com.google.android.apps.chromecast.app]

De belangrijkste functies van de Google Nest Mini

De slimme speaker van Google staat voortdurend in contact met de grootste en meest bekende zoekmachine ter wereld: Google. De spraakassistent geeft via Google antwoord op nagenoeg al je vragen. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Google, hoe laat gaat de zon onder vandaag?” Of laat ieder woord dat je maar wilt vertalen in meer dan 100 verschillende talen. Ook voor afspraken plannen helpt de Google Assistant je. Zo kan hij of zij je bijvoorbeeld vertellen wat ‘s ochtends jouw belangrijkste afspraken zijn of een boodschappenlijstje voor je maken. “Hey Google, zet spaghetti op mijn boodschappenlijstje”, en je boodschappenlijstje wordt automatisch voor je bijgewerkt.

Als je al slimme apparaten hebt, zoals Philips Hue-lampen of tado° radiatorthermostaten, kun je met de kleine speaker ook je smart home bedienen. Hiermee heb je altijd alle slimme apparaten onder controle, gewoon met je stem. Bijvoorbeeld: “Oké Google, doe het licht in de woonkamer aan” of “Hey Google, stel de temperatuur in de slaapkamer in op 17 graden.” Natuurlijk zijn er nog veel meer slimme tips voor het optimaal gebruiken van de spraakassistent. Hier posten wij binnenkort een artikel over, dus houd onze blog in de gaten!

De Google Nest Mini als speaker

Een van de belangrijkste functies van de Google Nest Mini is natuurlijk het afspelen van muziek of andere audiobestanden. Dankzij Google Cast ondersteunt het toestel alle populaire muziek streaming diensten zoals Spotify, Deezer of Youtube Music. Om hier gebruik van te kunnen maken, selecteer je de Nest Mini als de afspeel bestemming in de streaming app op je mobiele telefoon. Voorwaarde is dat beide apparaten zich in hetzelfde netwerk bevinden en dat je een abonnement hebt op deze streaming diensten. Natuurlijk kun je de speaker ook via bluetooth koppelen aan je smartphone, laptop, etc.

Op het moment dat je twee Google Nest Mini’s aanschaft, wordt het nóg interessanter. De twee relatief goedkope speakers kun je combineren tot een stereopaar in de Google Home-app. Op die manier kun je met weinig middelen een volwaardig stereogeluid bereiken.

Conclusie

Slimme luidsprekers zijn niet meer weg te denken uit een smart home. Met Google Assistant kun je agenda-items, boodschappenlijstjes en geïnstalleerde smart home-apparaten beheren.

De kleinste slimme luidspreker van Google is de ideale instap in de wereld van spraakbediening. Dankzij de slimme speaker heb je altijd toegang tot je agenda-items, een live vertaler en kun je zelfs bestaande smart home-apparaten bedienen – volledig ontspannen en wanneer jij dat wilt. Trouwens: dankzij de nieuwste technologie beantwoordt de luidspreker zonder internetverbinding vragen over tijd, datum of zelfs het instellen van een timer. Google Assistant wordt steeds slimmer.