Het tuinseizoen van 2024 is in volle gang en veel hobbytuiniers zorgen liefdevol voor hun planten, struiken, bloemen en bomen. Maar niet iedereen heeft groene vingers of de kennis om een onbekende plant te identificeren. Wat nu? Met de Gardena-app kun je eenvoudig je planten herkennen en ontdekken welke plant je voor je hebt, inclusief de eigenschappen en verzorgingseisen. In dit artikel laten we je zien hoe het werkt.

Eerst moet je de Gardena-app installeren via de Android of iOS appstore. Vervolgens kun je foto’s uploaden en je plant identificeren.

Plant Recognition EN - 3

Het identificeren van planten in de Gardena-app is heel intuïtief. De app bevat meer dan 2000 opgeslagen planten, van akkerhoornbloem tot toverhazelaar, waarmee je je planten nauwkeurig kunt identificeren. Daarnaast biedt de app extra informatie over de planten.

Je krijgt basisinformatie zoals vocht- en lichtbehoefte, maar ook details zoals de aanbevolen pH-waarde van de bodem en eventuele giftige delen van de plant.

Untitled design (22)

Er zijn ook diverse foto’s van elke plant toegevoegd, wat het identificeren nog makkelijker maakt. Bovendien kun je planten toevoegen aan je eigen bibliotheek door op het kleine bladwijzer-icoontje te klikken. Zo kun je al je planten snel en makkelijk terugvinden.

Automatisch planten laten herkennen

Sommige planten zijn moeilijk met het blote oog te identificeren. Daarom heeft Gardena een automatische plantherkenningsfunctie toegevoegd. Je kunt tot vijf foto’s van de gewenste plant uploaden en de app doet de rest.

Untitled design (21)

Maak foto’s van de opvallende kenmerken van de plant. Bij een boom kun je bijvoorbeeld de stam, de kroon en een close-up van de bladeren en bloemen fotograferen. De app toont je dan de planten uit de Gardena-database die het meest overeenkomen met jouw foto’s. In onze test werkte dit goed voor 4 van de 5 planten. Sommige planten lijken echter erg op elkaar, dus controleer goed voordat je te veel water geeft aan de verkeerde plant.

Plant Recognition EN - 3

Al met al is de plantenbibliotheek van de Gardena-app een geweldige aanvulling op je tuinkennis. We raden elke hobbytuinier aan om de app eens te proberen om je planten te herkennen.