Kerst staat alweer voor de deur en jij wilt natuurlijk de beste cadeaus scoren voor je familie en vrienden. Toch kan het best moeilijk zijn om te bedenken wat je iemand moet geven, dus wij geven je op ons YouTube-kanaal wat kerstcadeau inspiratie met onze ultieme slimme cadeau aanbevelingen.

Laten we beginnen met een product waar eigenlijk iedereen wel wat aan heeft: de Bluetooth trackers van Chipolo. Chipolo biedt verschillende soorten trackers waarmee jij nooit meer belangrijke spullen kwijtraakt. Naar ons idee kan iedereen zo’n product wel gebruiken.

Met de trackers van Chipolo kun je gemakkelijk jouw sleutels, portemonnee, koffers, handtas of andere objecten terugvinden. Als de tracker te ver weg is, krijg je gelijk een melding. Ook handig: je kunt je telefoon terugvinden door via de Chipolo-trackers een geluidje af te spelen op je telefoon. Dit werkt allemaal via de handige Chipolo-app.

De trackers komen in twee versies: One en Card. De One is een handig formaat die je makkelijk aan je sleutels kunt hangen en de Card kan handig in je portemonnee worden gestoken. Beiden versie komen ook in de Spot-versie: deze werkt uitsluitend met de ‘Zoek Mijn’-functie van Apple.

Help een handje met een slimme spraakassistent

Een ander goed instapproduct voor je smart home is een slimme spraakassistent. Hiermee kun je via spraak verschillende slimme producten in je huis bedienen – zonder je handen te gebruiken. Het vormt het centrum van je slimme huis omdat je controle hebt over veel verschillende producten.

De eerste voor de hand liggende spraakassistent is de Google Nest Hub (2e generatie). Deze werkt binnen het Google Assistant-ecosysteem en heeft een 7″ touchscreen display, 3 microfoons en een breedband speaker. Hij functioneert als een bedieningspaneel om vele smart home producten aan te kunnen sturen. Met het Google ecosysteem werken namelijk meer dan 50.000 apparaten!

Dan de Apple HomePod Mini: deze werkte in eerste instantie alleen met het ecosysteem van Apple Homekit, maar door de komst van smart home standaard Matter ben je hier niet meer tot beperkt. Wil je meer weten over Matter? Lees dan ons artikel waarin we alles uitleggen. De Homepod heeft een geweldig 360° geluid en werkt met spraakassistent Siri. Je kan zo telefoontjes beantwoorden en routines inplannen en uitvoeren.

Slimme stekkers: handig en zuining

Een ander handig cadeau is een slimme stekker. Deze helpt energie besparen, wat natuurlijk helemaal dit jaar heel relevant is. Slimme stekkers helpen je huidige apparaten slim te maken. En je kunt hierdoor natuurlijk heel makkelijk apparaten aan- en uitzetten via slimme automatiseringen.

Als het aankomt op slimme stekkers raden we Eve en Bosch Smart Home aan. Het voordeel van de Eve Energy is dat het apparaat met Thread werkt en je daardoor veel mogelijkheden hebt. Ook heb je geen bridge nodig om hem te gebruiken. Eve is compatibel met Apple HomeKit en via Matter is deze stekker ook te gebruiken in Google Home of met Amazon Alexa.

De Bosch Smart Home Slimme Stekker Compact is ook de moeite waard, alleen wel als je al in de smart home wereld van Bosch zit. Voor deze heb je namelijk een Bosch Controller nodig om te hem te laten werken.

Geef warmte cadeau met slimme thermostaten

We hadden het net al even over manieren om energie te bezuinigen en hoe belangrijk dat is tijdens deze tijd van het jaar. Een slimme thermostaat is hiervoor de uitkomst; je kan tot wel 30% besparen op je energiekosten. Je verwarmt zo namelijk op een slimme en vooral efficiënte manier.

Wij raden de thermostaten van Eve of tado° aan. tado° is een van de bekendste merken als het gaat om slimme verwarming. Je kan ermee slimme tijdschema’s instellen, detecteren wanneer een raam openstaat, de luchtkwaliteit checken, inzicht krijgen in verbruik en geofencing gebruiken.

De tado° thermostaat werkt ook met vloerverwarming. Let wel op dat je een bridge nodig hebt en daarom is het slim om een starterkit aan te schaffen.

Het voordeel van Eve is dat deze thermostaat geen bridge nodig heeft. Met de Eve Thermo kun je ook slimme tijdschema’s instellen. De Eve Thermo werkt met Apple Homekit, maar dankzij de komst van Matter kun je hem ook gaan combineren met Google Home en Amazon Alexa.

Een cadeau wat altijd goed is: Sonos Roam

Een goede speaker is nooit een slecht cadeau. De Sonos Roam draadloze speaker heeft indrukwekkend goed geluid voor onderweg en past het geluid thuis door middel van Trueplay aan de omgeving aan. De spraakassistenten Google Assistant en Amazon Alexa zijn in de Roam ingebouwd en je kunt hem ook besturen via de Sonos-app, Airplay 2 en Bluetooth.

Kerstcadeau en -decoratie inspiratie: Twinkly Dots

Gezellige sfeerverlichting is natuurlijk heel erg belangrijk tijdens de feestdagen. Wil je iemand nou echt goede kerstverlichting cadeau doen? Kies dan voor de Twinkly Dots.

Deze vormt lichtdecoratie voor binnen en buiten en is geschikt voor elke omgeving. De ledlampjes zijn los te bedienen met de unieke mapping-functie. Je kunt de verschillende kleuren en patronen gemakkelijk aanpassen via de Twinkly-app.

Meer kerstcadeau inspiratie opdoen

Hopelijk hebben we je een handje kunnen helpen en heb je wat inspiratie kunnen opdoen. Ben je er nog niet uit, maar wil je toch echt een slim cadeau geven deze kerst? Neem dan ook een kijkje bij onze cadeau tips voor tech cadeaus onder 100 euro.