De producten van Ledvance brengen licht in de donkere dagen. Samen met Google Assistant is het bedienen van deze slimme lampen kinderspel. We laten je graag zien hoe je Ledvance kunt verbinden met Google Assistant in een paar simpele stappen.

Het maakt niet uit waarvoor je slimme verlichting nodig hebt: een gezellige sfeer in je woonkamer, optimale verlichting in je werkkamer, of een kleurrijke achtergrond voor op een feestje – je vindt het bij Ledvance. Naast de klassieke peertjes, hebben ze bijvoorbeeld ook ledstrips en buitenlampen.

Ledvance biedt producten aan die communiceren via Bluetooth, wifi en ZigBee. Dit artikel verwijst vooral naar de Ledvance Bluetooth-serie. Het voordeel hiervan is dat de slimme lamp zonder bridge werkt en compatibel is met Google Assistant. Natuurlijk kun je ook de wifi en ZigBee lampen van Ledvance bedienen met een slimme spraakassistent.

Ledvance verbinden met Google Assistant

Om de twee componenten met elkaar te verbinden, moet je over een Ledvance product en een Nest-speaker bezitten. Download als eerste de Ledvance Smart+ Bluetooth app op je smartphone. Wanneer je deze opent, is de volgende stap het aanmaken van een groep. Je kunt een vooraf ingestelde kamer selecteren (bijvoorbeeld de ‘woonkamer’) of een eigen kamer-naam aanmaken.

Zet vervolgens je lampen aan zodat deze door de app worden gedetecteerd en voeg alle componenten toe aan de aangemaakte groep. De lampen zullen gaan knipperen als er verbinding wordt gemaakt. De lampen zijn nu goed ingesteld en kun je via de app naar wens bedienen.

De koppeling met Google Assistant compleet maken

Om de koppeling met Google Assistant en de Nest-speaker te starten, verwijder je de lamp weer uit de aangemaakte groep, zo wordt deze gereset. Ga in de app terug naar het menu en selecteer Google Assistant. De app toont nu de eerder verwijderde lamp op het scherm. Zodra je deze activeert, start er een korte update.

Vervolgens krijg je een link te zien waardoor de Google Home-app op je smartphone wordt geopend. Volg de instructies in de app om je Nest-speaker in te stellen. Als je al een Nest-speaker hebt geïnstalleerd kun je deze stap overslaan. Zodra je de speaker hebt ingesteld, voeg je een nieuw apparaat toe (je Ledvance lamp), dit doe je met behulp van het + icoontje in de linkerbovenhoek

De voordelen van slimme verlichting met spraakbediening aansturen

De voordelen van Google Assistant liggen voor de hand. Maar Google Assistant koppelen aan je slimme verlichting van Ledvance is zeker de moeite waard. Via Ledvance ontdek je makkelijk de vele mogelijkheden van slimme verlichting en zul je meer comfort ervaren.

Bedien je verlichting vanuit je luie stoel met slechts een kort spraakcommando: “Hé Google, doe het licht aan”. Bijzonder praktisch als je haast hebt of je handen vol hebt, of als je net lekker op de bank zit en geen zin hebt om op te staan. Je kunt ook andere handelingen via de Google Home-app instellen, dit werkt zelfs als je onderweg bent.