Wie weet ga je binnenkort op vakantie of ben je veel weg van huis tijden de feestdagen. Hopelijk komen er geen inbrekers een kijkje nemen. Die zorg kun je eindelijk achter je laten met een handige functie in de Philips Hue-app. Deze functie heet Mimic Presence; door de automatisering lijkt het alsof er iemand thuis is terwijl je weg bent. De algemeen bekendere term die we hiervoor gebruiken is aanwezigheidssimulatie. We laten je hier zien hoe dat werkt!

De functie Mimic Presence is al enige tijd beschikbaar in Hue Labs, maar deze heeft nu officieel zijn weg gevonden naar de Philips Hue-app. Als dit in jouw versie nog niet het geval is, kun je in de App Store een app-update uitvoeren.

Met Mimic Presence kun je ervoor zorgen dat je slimme Philips Hue-lampen in en uit worden geschakeld wanneer jij dat wilt. Je laat het dus lijken alsof er iemand thuis is in het geval je dat niet bent. Dit zou potentiële inbrekers moeten afschrikken.

In de app kies je in welke kamers lampen moeten branden en op welke tijdstippen dit moet gebeuren. Zo maak je de uitkomst van deze functie zo authentiek mogelijk. Slim, hè?

Zo kun je de Mimic Presence configureren

Om de Mimic Presence-functie te activeren ga je naar het gedeelte ‘Automatisering’ in de Philips Hue-app. Hier voeg je een nieuwe automatisering toe, namelijk: ‘Simulate Presence’.

Vervolgens selecteer je de kamers en de lampen die in de automatisering moeten worden opgenomen. Deze lampen kunnen van het hele huis zijn of van individuele lampen in bepaalde kamers.

Nadat je de lampen (of kamers) hebt geselecteerd bepaal je wanneer het licht wordt ingeschakeld en wanneer de automatisering actief is. Interessant hier is dat je een simulatie kunt instellen voor de gehele dag of alleen als het donker is. In het laatste geval is de automatisering actief tussen zonsondergang en zonsopgang.

Nu moet je alleen nog bepalen wat er met de lampen moet gebeuren na het uitschakelen van de simulatiemodus: kan alles blijven zoals het is of moeten alle lampen worden uitgeschakeld? Jij beslist!

Zodra alles is ingesteld, kun je de aanwezigheidssimulatie in het automatiseringsoverzicht activeren via een afspeelknop. Je ziet in het kameroverzicht welke lampen er op dat moment worden aan springen.

Meer weten over Philips Hue-lampen

Wil je je huis uitrusten met Philips Hue-lampen, neem dan een kijkje in onze webshop of lees meer over slimme verlichting en de mogelijkheden ervan op onze blog. Kom er bijvoorbeeld achter hoe je het bereik van Philips Hue vergroot.