Je hebt eindelijk de slimme video deurbel van Netatmo weten te bemachtigen en hem succesvol geïnstalleerd. Nu kun je, ook als je je handen vol hebt, de deur in de gaten houden. Je hoeft de deurbel alleen te verbinden met een spraakassistant zoals Amazon Alexa. Vandaag laten we je zien hoe je de Netatmo video deurbel eenvoudig kunt verbinden met Alexa.

Met de slimme video deurbel van Netatmo ben je altijd op de hoogte van wat er voor de deur gebeurt. Je ontvangt meldingen op je smartphone zodra er iemand voor de deur staat en kunt dan via live beeld met de persoon communiceren.

Leuk om te weten: dit werkt zelfs op afstand als je een keer niet thuis bent. Zo hoef je nooit meer een pakketje te missen. Je kunt de postbode namelijk eenvoudig vertellen waar dit pakketje achtergelaten kan worden.

Maar stel nou: je hebt je handen vol tijdens het koken en de deurbel gaat plotseling? Dan kun je de deurbel bedienen met Amazon Alexa door middel van spraakopdrachten. Vertel de deurbel wat ‘ie moet doen en je krijgt de beelden automatisch op je smartphone of zelfs op een streaming apparaat dat jij hebt gekoppeld.

En het wordt nog beter: de Netatmo video deurbel heeft zelfs geïntegreerd nachtzicht. Dus zelfs als het donker is, kun je precies zien wat er buiten je deur gebeurt. Wanneer nodig kun je het opgenomen materiaal later gemakkelijk controleren via je smartphone en de Netatmo-app.

Hoe verbind ik de Netatmo video deurbel met Amazon Alexa?

Om de slimme video deurbel te verbinden met Amazon Alexa heb je een Netatmo-account en een Amazon-account nodig. Je hebt ook een Alexa-apparaat nodig en niet te vergeten de slimme video deurbel van Netatmo. Als je dit tot je beschikking hebt dan kun je beginnen met verbinden.

Verbinden met Amazon Alexa stap-voor-stap:

Stap 1: Eerst moet je de Netatmo Skill activeren in je Amazon-account. Zoek naar de Netatmo video deurbel of rechtstreeks naar Legrand Netatmo BTicino en koppel beide accounts.

Stap 2: Open de Alexa-app en selecteer de deurbel die daar nu zou moeten worden weergegeven. En voilà! De deurbel is nu verbonden met Amazon Alexa.

Aan de slag met spraakopdrachten – in het Engels

Als je de Netatmo video deurbel hebt verbonden met Alexa, kun je hem handig bedienen via spraakopdrachten. Dat kan voorlopig nog niet in het Nederlands, maar simpele spraakopdrachten in het Engels moeten geen probleem zijn voor de echte smart home liefhebber.

Zeg gewoon “Alexa, show me the doorbell” om te zien wat er buiten je deur gebeurt of “Alexa, talk through the doorbell” om te praten met de postbode, vrienden of familie aan de deur.

Als je meer wilt weten over slimme video deurbellen, neem dan een kijkje op onze webshop. Wil je weten hoe je de Netatmo Slimme Video Deurbel verbindt met Google Assistant? Lees dan onze andere blogpost die je hier doorheen loodst.