Het vervangen van je huidige radiatorknoppen met slimme radiatorknoppen van Netatmo kan wat intimiderend lijken. Daarom loodsen wij je stap voor stap door het installatieproces. In onze YouTube-video laten we je alles precies zien. Dus je Netatmo thermostaat aansluiten? Zo doe je dat.

Voordat we beginnen is natuurlijk goed om te bekijken wat je precies nodig hebt voor het aansluiten van de slimme radiatorknop. In principe zit vrijwel alles inbegrepen in de Netatmo Radiator-Thermostaat Starter Set met 2 Radiatorkranen:

Netatmo thermostaat aansluiten: voor je begint

Met slimme radiatorthermostaten kun je tot 30% besparen op jouw verwarmingskosten. Je kunt je slimme radiatorthermostaat van Netatmo gemakkelijk zelf installeren. Je hebt geen specialist nodig en het gaat super snel. Ook fijn om te weten van tevoren: er komt geen water uit de verwarming als je je oude thermostaat losdraait.

Voordat je de radiatorthermostaat bevestigt, installeer je de Netatmo Gateway. Download nu de Netatmo app uit de App Store. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Het is zeer belangrijk dat je de Gateway installeert vóór de radiatorthermostaat. Je hebt deze nodig om de slimme radiatorknoppen te gebruiken.

Netatmo radiatorthermostaat aansluiten

Nu je alles klaar hebt gezet voor de installatie, kun je de stappen doorlopen om de slimme radiatorknop aan te gaan sluiten op je radiator:

Stap 1: Ga naar de Netatmo-app. Klik in de instellingen op “Nieuw product installeren” en selecteer je radiatorthermostaat.

Stap 2: Plaats dan de batterijen in de radiatorthermostaat. Het batterijvak is gemakkelijk te openen door de voorkant naar beneden te houden en tegen de klok in te draaien.

Stap 3: Zodra de batterijen geplaatst zijn, begint het symbool op het display begint te knipperen. De thermostaat maakt nu verbinding. Volg nu de verdere instructies in de app.

Stap 4: Selecteer dan in de app de radiatorthermostaat die je aan het installeren bent en vervolgens de kamer waar de thermostaat geïnstalleerd wordt. Je kunt ook de naam van je thermostaat veranderen.

Stap 5: Schroef nu de oude radiatorknop los en schroef de nieuwe erop. Helemaal zelf, zonder specialist!

Stap 6: De volgende stap is kalibreren. Na kalibratie toont de thermostaat de temperatuur op het display. Klaar? Probeer de Netatmo-app uit en maak kennis met je nieuwe slimme verwarming.

Dan nog een leuke tip om jouw radiatorknop helemaal te personaliseren: met de radiatorknop worden ook kleurenstickers meegeleverd. Zo kun je jouw radiatorthermostaat een persoonlijk tintje geven. Plak de bijgevoegde kleursticker op met de kleur die je mooi vindt.

Meer weten over de thermostaten van Netatmo

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over de slimme thermostaten van Netatmo. Ben je überhaupt nog niet helemaal overtuigd van Netatmo als de fabrikant van jouw slimme radiatorknoppen? Bekijk dan ook even onze vergelijking tussen de vijf meest populaire radiatorknoppen. Zo maak je zeker de beste keuze voor jou.

Wil je weten hoe je de kamerthermostaat van Netatmo installeert? Dat hebben we hier voor je uitgelegd.