Al langere tijd is er speculatie over de nieuwe producten die Sonos in 2023 op de markt zou gaan brengen. Sinds vandaag weten we eindelijk officieel meer: per 28 maart wordt de nieuwe Era-lijn van Sonos gelanceerd. Met de Sonos Era 100 en Era 300 speakers belooft de lijn revolutionair te zijn – wij vertellen je meer.

Met de aankondiging van de Era-lijn kondigt Sonos twee nieuwe producten aan die beide op hun eigen manier het assortiment van Sonos moeten verrijken. Je zou bijna kunnen spreken van het aanbreken van een nieuwe ‘era’ van Sonos. Zo gaat ook de jarenlange bestseller, de Sonos One, met de komst van deze lijn bijna met pensioen.

Dag Sonos One, hallo Era 100

De Sonos Era 100 zal namelijk de plaats innemen van de oude vertrouwde Sonos One. Inmiddels kunnen we al concluderen dat deze nieuwe speaker het gat in het assortiment uitstekend kan opvullen. Het nieuwe product kan zelfs veel meer dan dat.

De Era 100 is met 279 euro wel iets duurder dan zijn voorganger. In ruil daarvoor zou de Era 100 echter een verbeterd akoestisch resultaat moeten leveren en dit verder versterken met een stabiele bas.

Zowel de Era 100 als de Era 300 zullen – als belangrijke vernieuwing – naast de bekende functie van het streamen van muziek via wifi, dit nu ook kunnen doen met Bluetooth en een USB-C ingang.

Een nieuw geluid met de Era 300

De Era 300 is zoals gezegd een compleet nieuw product. De vooruitstrevende speaker belooft met massief Dolby Atmos-geluid een ware concurrent te zijn voor je huidige geluidssysteem. In tegendeel tot de Era 100 is de Era 300 echt een bouwsteen voor een nieuwe muzikale technologie.

Volgens de officiële informatie is de belangrijkste focus van de speaker om het geluid in alle richtingen uit te stralen door middel van speciale waveguides. Daarmee is de Era 300 de eerste speaker in zijn soort – het soort innovatie dat je altijd kunt verwachten van Sonos.

Bij deze ‘Era’ is niet alleen de hardware nieuw

Naast de twee nieuwe modellen, de Era 100 en Era 300, heeft Sonos ook een aantal veranderingen van kleinere, maar niet minder belangrijke aard aangekondigd. Zo zal de al bekende Trueplay-functie, waar tot nu toe alleen gebruikers met een iOS-toestel van profiteerden, nu de langverwachte sprong maken naar Android-toestellen. Voor veel smart home liefhebbers moet dit zeker nog een reden zijn om de nieuwe speakers aan te schaffen.

Je zult ongetwijfeld veel vragen hebben over de Sonos Era en de gevolgen voor je smart home, maar maak je geen zorgen. Wij proberen je op de hoogte te houden van alle updates op deze blog en ons YouTube-kanaal. Bekijk dan ook even onze sneakpeek op YouTube, die je in detail laat zien hoe deze spannende producten er uitzien:

Markeer tot slot alvast twee data met een groot kruis in je agenda. Op 14 maart start de pre-order in onze winkel, en op 28 maart zijn de Era 100 en Era 300 overal te koo