Veel smart home fans zullen waarschijnlijk al wel eens gehoord hebben van Nuki. Het Oostenrijkse bedrijf is vooral bekend om zijn expertise als het gaat om elektrische deursloten en toegangscontrole. Nuki biedt momenteel twee versies van hun Smart Lock aan, de Nuki 3.0 en de Nuki 3.0 Pro. In dit artikel hebben we de belangrijkste kenmerken van beide apparaten voor je op een rijtje gezet en vergelijken we ze in één overzicht.

Een Nuki Smart Lock is een slim deurslot dat het klassieke slot van je flat- of huisdeur vervangt. Dit betekent dat je geen normale sleutel meer nodig hebt om je huis te vergrendelen en te ontgrendelen. Je kunt eenvoudig vrienden en familie een code sturen, waarmee ze moeiteloos toegang krijgen tot je huis. Hierdoor wordt een reservesleutel dus overbodig.

Daarnaast hoef je je geen zorgen meer te maken over de veiligheid van je huis, want het slimme elektronische slot is minstens zo veilig als een gewone sleutel. Dankzij de Auto Unlock-functie hoef je niet eens je smartphone uit je zak te halen als je thuiskomt, want je Nuki Smart Lock ontgrendelt automatisch je deur zodra je in de buurt van de deur bent via geofencing en Bluetooth.

De Smart Locks van Nuki hebben dus veel te bieden, maar hoe verhouden de Nuki 3.0 en de Nuki 3.0 Pro zich tot elkaar, en welke kan je het beste kiezen?

Nuki Smart Lock 3.0 – het perfecte instapmodel

De Smart lock 3.0 is het instapmodel van de slimme sloten van Nuki. Het ontwerp is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van het elektronische slot. De Nuki 3.0 zit aan de binnenkant van je deur, zodat je van de buitenkant niet kan zien dat er een slim slot geïnstalleerd is. De bijgeleverde montageplaat is bij het standaardmodel van kunststof, wat het gebruik van het slot een stuk stiller maakt.

De stroomvoorziening van de Nuki 3.0 gaat via vier standaard AA batterijen, die gemiddeld vier maanden meegaan. Het instapmodel van het slot is momenteel alleen in het wit verkrijgbaar, wat passend is gezien de veel voorkomende witte voordeuren.

Via bluetooth 5.0 kun je met je smartphone direct verbinding maken met de Nuki Smart Lock 3.0 . Zo kan je het slot besturen tot een afstand van 15 meter. Ook is het mogelijk om een losstaande Nuki 3.0 eenvoudig te integreren in je smart home via Apple HomeKit.

Het instapmodel van het slimme deurslot kan worden uitgebreid met de Nuki Bridge. Dankzij de Bridge geniet je van nog meer flexibiliteit en een extra handvol slimme functies. Zo heb je op afstand toegang tot je voordeur en kun je die flexibel beheren en bedienen. Ook is het door de bridge mogelijk om Google Assistant of Amazon Alexa te verbinden met het slimme slot.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro – het slimste slot van Nuki

De Nuki Smart Lock 3.0 Pro ligt veel zwaarder in de hand en heeft een zeer hoogwaardige afwerking dankzij de geborstelde aluminium ring. De Pro-uitvoering oogt slanker in vergelijking met de standaard Nuki 3.0 Smart Lock, ondanks officieel dezelfde afmetingen. In tegenstelling tot het standaardmodel is de Pro-versie in zowel wit als zwart verkrijgbaar, waardoor je net iets meer keuze hebt.

Aan de onderkant van de Nuki 3.0 pro is de geïntegreerde PowerPack duidelijk zichtbaar. Deze heeft een capaciteit van 2500mAh en kan via usb-c worden opgeladen wanneer dat nodig is, waardoor het gebruik ervan een stuk duurzamer is voor het milieu. Eén keer opladen gaat naar verluidt ongeveer vier maanden mee en, indien nodig, kan de PowerPack ook vervangen worden door een nieuwe.

Bovendien heeft de Nuki 3 Pro geen externe bridge nodig om verbinding te maken met je wifi. Het slimme deurslot wordt geleverd met geïntegreerde wifi-connectiviteit als aanvulling op de bluetooth 5.0 verbinding. Hierdoor kan de pro-versie van het slimme deurslot, naast de integratie van Apple HomeKit, ook zonder bridge verbinding maken met Google Assistant of Amazon Alexa. Let wel op: met een geïntegreerde wifi-connectiviteit heeft het apparaat veel energie nodig, wat de keuze voor de PowerPack-batterij nog logischer maakt.

Nuki Smart Lock 3.0 vs. Pro

[wptb id="21450" not found ]

Voordelen van de Nuki 3

  • Lage instapprijs
  • Direct compatibel met Apple HomeKit
  • Optionele andere spraakassistenten via bridge
  • Directe verbinding met je smartphone

Voordelen van de Nuki 3 Pro

  • Geïntegreerde wifi voor afstandsbediening
  • Compatibel met Google Assistant, Amazon Alexa en Siri
  • Verkrijgbaar in twee kleuren met geborsteld aluminium afwerking
  • Oplaadbare PowerPack inbegrepen

Onze beste bundel van Nuki

Als het op onze beste deals aankomt, kun je niet om Nuki heen. Bekijk onze shop voor het volledige aanbod.