Heb je beide handen vol met boodschappen en zit je voordeursleutel ergens in je tas of zak verstopt? Op deze manier is thuiskomen voor niemand leuk. Met Nuki kun je dit probleem makkelijk voorkomen. De producten van Nuki openen deuren makkelijk op een slimme manier. In dit artikel leggen we je uit hoe de Nuki Opener en Smart Lock 3.0 Pro met elkaar werken.

Slimme deursloten geven je aan aantal manieren om sneller en makkelijker je huis binnen te treden – via de app, geofencing, een cijfercode, of met een vingerafdrukscanner. Met Nuki hoef je niet meer langer te zoeken naar je sleutel. Ideaal voor de voordeur van je huis of appartement. Maar wat nou als je door een gedeelde deur van je flatgebouw of woningcomplex moet om bij jouw voordeur te komen? Dan komt de Nuki Opener goed van pas.

Je kunt de Nuki Opener gebruiken om de voordeur te openen via de app of deurbelactivering. Voor dat laatste sluit je de Opener aan op je intercomsysteem van je flat of appartement. Zodra de Opener via geofencing detecteert dat je thuiskomt en je vervolgens aanbelt, activeert de Opener de zoemer die de deur voor je opent. Ook kun je de deur gemakkelijk openen voor gasten of de postbode via de app – ook als je niet thuis bent.

De voordelen van de Nuki Opener en Smart Lock 3.0 Pro

Wij zijn fan van de combinatie van de Nuki Opener, Smart Lock 3.0 Pro, en Nuki Bridge. Zo ervaar je het gemak van alle ingangen van je huis slim te kunnen betreden. Daarnaast kun je door het aanschaffen van dit trio alle gemakken die Nuki te bieden heeft ervaren.

Als je de Smart Lock, Opener en Bridge alle drie aansluit, biedt dit als extra voordeel dat je alle apparaten ook op afstand kunt bedienen. Dit is vooral handig als je kinderen, gasten, schoonmakers, of andere mensen toegang wilt geven tot je huis. Dit kan ook als je zelf niet thuis bent, of net lekker op de bank zit en geen zin hebt om op te staan.

Nog een pluspunt van dit handige trio: omdat voor de bediening van de Opener een bridge nodig is, wordt de ingebouwde bridge in de Nuki Smart Lock 3.0 Pro ontlast. Dit verlengt de levensduur van de batterij van het slimme slot aanzienlijk.

Heb ik een Nuki Bridge nodig?

Vaak wordt gezegd dat de Nuki Smart Lock 3.0 Pro een ingebouwde bridge heeft. In principe klopt dit ook, aangezien alle noodzakelijke componenten voor toegang te verlenen op afstand via wifi zijn geïntegreerd in het slimme slot. Hierdoor bracht Nuki zelfs het eerste deurslot dat wordt bediend met batterijen en beschikt over geïntegreerde wifi op de markt.

Echter kan het modum van de Nuki Smart Lock 3.0 Pro nog niet als volwaardige Bridge worden gezien. Componenten om andere apparaten aan te sturen ontbreken namelijk, daarom heb je dus wel de Bridge nodig om het Smart Lock met de Opener te verbinden.

Hoe integreer ik de Nuki Opener in mijn smart home?

In principe heb je geen toestemming nodig van je huurbaas om de Opener te gebruiken. Het is wel belangrijk om te checken of je de Opener kan aansluiten op je intercomsysteem. Je kan dat makkelijk doen via deze link.

De volgende stap naar een uitgebreid Nuki systeem voor je huis is de installatie van de verschillende apparaten. De Opener sluit je aan op je intercomsysteem door de intercom te openen en deze te verbinden via een kabel met de Opener. Volg de instructies in de app – deze legt je iedere stap makkelijk uit. De Nuki Smart Lock 3.0 Pro bevestig je aan je voordeur. De Nuki app neemt je hier ook stap voor stap mee door het installatieproces.

De Bridge installeer je in je huis, en installeer je door hem te verbinden met je wifi-netwerk. De Nuki-app detecteert al je apparaten en verbindt ze samen tot een holistisch beveiligingssysteem. Stel eenvoudig al je wensen in en ervaar vanaf nu het gemak van slim thuiskomen.