De meeste van ons kennen Philips Hue en Spotify wel. Maar wat hebben deze twee merken nou met elkaar te maken? Dankzij deze twee slimme aanbieders kun je lichtshows harmoniseren met live muziek – gewoon bij jou in de woonkamer! Wij laten je zien hoe je een Spotify-account kunt verbinden met je Philips Hue-lampen.

Voor het uitbreiden van jouw Philips Hue functies is het belangrijk dat de Philips Hue-app update. Specifiek naar versie 4.4 of hoger. Met deze update van de Philips Hue-app op je tablet of smartphone ontgrendel je twee nuttige functies.

Ten eerste kun je je eigen dynamische scènes maken. Dit betekent dat je licht- en kleurovergangen door de kamers kunt laten stromen precies zoals jij dat wilt. Eerder waren hier nog apps voor nodig van andere aanbieders, maar nu komt Philips Hue dus zelf met deze optie.

De tweede functie, en dat is waar we het vandaag over hebben, is de integratie van Spotify in je Philips Hue-systeem. Verbind ritme en klanktonen van jouw favoriete afspeellijsten met de kleurrijke Hue-lampen in huis. Zo zal je verlichting veranderen en precies zijn afgestemd op de muziek. Ideaal voor een feestje toch?

Vereisten voor Spotify-integratie in jouw Philips Hue-systeem

Voordat we beginnen uit te leggen hoe je de slimme lampen verbindt met je muziek, is het eerst van belang om te kijken of dit voor jou überhaupt mogelijk is. Wat je nodig hebt, is het volgende:

Philips Hue en Spotify – hoe verbind je licht en muziek

Voldoe je aan alle eisen? Perfect. De koppeling werkt in drie eenvoudige stappen:

  1. Selecteer in de Philips Hue-app het tabblad met het raketicoontje “Ontdekken” in het menu onderaan.
  2. Klik op de button “Philips Hue + Spotify” om het nieuwe tabblad “Synchronisatie” in het menu onderaan te activeren.
  3. Klik op “Sync” en je wordt gevraagd om eerst in te loggen op je Hue-account en vervolgens op je Spotify-account.

Nu ben je helemaal klaar om te beginnen. Als je op het nieuwe tabblad klikt, heb je de volgende instelmogelijkheden: intensiteit, kleur en helderheid. Hier kun je de perfecte instellingen vinden voor jouw gelegenheid.

Het maakt trouwens totaal niet uit op wat voor een apparaat je muziek afspeelt. Je kan via grote speakers de muziek laten afspelen, of gewoon een simpele koptelefoon. Op welke manier je van deze vette integratie wilt genieten is volledig aan jou.