In deze HomePod Mini review hebben we een belangrijke speler uit het Apple-universum uitgebreid kunnen testen. Deze kleine speaker belooft veel qua geluid en functionaliteiten. Hier lees je wat we van de HomePod Mini vinden en wat hem onderscheidt.

Laten we eerst naar het voor de hand liggende kijken: het ontwerp. De naam van de HomePod Mini is zeker toepasselijk, want met een hoogte van slechts 8,4 cm is het kleine broertje van de HomePod bijzonder compact. Maar laat je niet misleiden door het formaat, want de HomePod Mini heeft heel wat in zijn mars. Daarover straks meer.

Visueel maakt de HomePod Mini indruk met zijn elegante vorm, gehuld in een naadloze netstof. De Mini is ook uitgerust met een praktisch aanraakpaneel aan de bovenkant om het volume te regelen. Het aanraakpaneel is stijlvol verlicht met wisselende, subtiele achtergrondverlichting.

HomePod Mini review: meer dan alleen naar muziek luisteren

De HomePod Mini kan het grotere model qua geluidskwaliteit niet helemaal bijbenen. Gezien zijn formaat maakt de slimme speaker echter indruk met rijk 360° geluid en gedetailleerde tonen. Zelfs bij hoge volumes.

En waar kleine luidsprekers meestal een beetje zwak zijn, zoals in de bas, presteert de Mini verrassend goed. Alleen in de hoge tonen presteert hij wat minder. Overigens, kun je meerdere apparaten koppelen om stereogeluid te creëren of ze als multiroom te gebruiken in verschillende kamers.

Maar wat de HomePod Mini volgens ons echt interessant maakt, zijn de slimme functies. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig muziek die op dat moment op je iPhone wordt afgespeeld overzetten naar de HomePod Mini door de Apple-smartphone in de buurt van de smart speaker te houden, of andersom. Helaas wordt deze functie alleen ondersteund op iPhone model 11 en nieuwer.

Integratie van de HomePod Mini in je smart home

Een andere kracht ligt vooral op het gebied van de smart home. Naast de vertrouwde voordelen van de spraakassistent Siri kun je met de HomePod Mini al je HomeKit-compatibele apparaten bedienen. De Mini ondersteunt zelfs de nieuwe draadloze Thread-standaard. Dit maakt het perfect als compact smart home controlecentrum dankzij de hoge compatibiliteit.

Hierdoor werkt de Apple HomePod mini als een van de eerste producten met het nieuwe smart home standaard Matter. Dit zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden qua connectiviteit. Wil je meer weten over Matter? Lees dan ons blogartikel hierover.

In onze HomePod Mini review konden we ook de nieuwe Intercom-functie uitproberen. Als je meerdere HomePod Mini’s bezit, kun je gewoon via Siri een spraakbericht naar de verschillende kamers sturen en zo met andere gezinsleden communiceren.

Tot slot waren we vooral onder de indruk van de HomePod Mini met Siri voor de bediening van ons slimme huis. Als speaker is de HomePod Mini natuurlijk net zo geschikt, hoewel hij in tegenstelling tot de HomePod natuurlijk een wat mindere geluidservaring biedt – vooral in het hoge tonenbereik.

Een multifunctionele basis voor je smart home

De Apple HomePod Mini kan dus een echte basis vormen voor je smart home. Hierdoor is het een must-have als je veel slimme producten bezit die met Apple HomeKit werken.

Ook kan het dus een erg goed cadeau vormen voor een smart home liefhebber. Benieuwd naar andere slimme cadeaus? Kijk dan hier.