Iedereen is wel bekend met de functies van een intercomsysteem. Een bezoeker belt aan en communiceert met de bewoner via de microfoon en luidspreker. Video deurbellen gaan nog een stapje verder. Je hoort namelijk niet alleen de persoon voor de deur, maar je kunt diegene ook zien via de ingebouwde camera. Het principe van de Ring Video Doorbell Pro 2 is precies hetzelfde.

Ring is al jaren een expert in videobewaking en is met name gespecialiseerd in video deurbellen. Vandaag zoomen we in op de Ring Video Doorbell Pro 2. Deze hebben wij uitgebreid voor je getest. Allereerst is het belangrijk uit te lichten wat we belangrijk vinden en waar we op gaan letten. Wat is er zo speciaal aan de Ring Video Doorbell Pro 2? Hoe presteert het toestel op het gebied van installatie, montage, controle, enz. En niet geheel onbelangrijk: zullen mijn gasten überhaupt begrijpen hoe de slimme deurbel werkt?

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Integratie in je smart home
  • Eenvoudige installatie / montage
  • Bediening via app
  • Compatibel met andere apparaten

Het monteren en integreren van de slimme video deurbel

Het design van de Ring Video Doorbell Pro 2 is zeer compact en modern. Een positief punt dat direct opvalt bij het uitpakken van de doos: de kabellengte. De slimme video deurbel is compatibel met ieder standaard Nederlands stopcontact. Zelfs als er geen stopcontact in de buurt van de ingang is, is de kabel lang genoeg om verder weg op een ander stopcontact aan te sluiten.

Gemakkelijk te installeren

De slimme videodeurbel komt met een duidelijke handleiding, die het installeren zo makkelijk mogelijk maakt. Eenmaal ingeplugd en voorzien van netstroom, wordt de Ring Video Doorbell Pro 2 geïnstalleerd via de gratis Ring-app. Voorwaarde hiervoor is verbinding met de wifi thuis. Dit kan op 2,4 GHz of 5 GHz. Als je smartphone en deurbel zich op hetzelfde netwerk bevinden, doet de installatieroutine het werk in principe zelf. Heel handig en bovendien veilig.

De video deurbel is nu al helemaal klaar voor gebruik. Bij aankoop van het toestel krijg je een proefabonnement van 30 dagen op de Ring Protect-dienst. Dit is handig als je achteraf toegang wilt hebben tot de opgenomen foto’s en video’s. Deze worden tot 30 dagen voor je opgeslagen in de Ring Cloud.

Bediening via app en functies van de Ring Video Doorbell Pro 2

Het opgenomen beeld van de Ring deurbel wordt door Ring zelf omschreven als “haarscherp”, iets wat wij na de test zeker kunnen beamen. De Full HD-resolutie levert beelden die de hele ruimte buiten je voordeur opnemen. Dus niet alleen wat er recht voor je voordeur gebeurt. Dankzij een verticale kijkhoek van 150 graden, inclusief een vogelperspectief, dat het apparaat ook creëert kun je een groot oppervlak in de gaten houden. Dus wanneer de koerier het pakket op de deurmat legt, zie je hem niet alleen de deur naderen. Je ziet ook het pakje op de deurmat liggen in plaats van enkel het gezicht van de koerier.

Ook wanneer het donker begint te worden zijn de opnamen gedetailleerd en helder dankzij het nachtzicht in kleur. De tijd van wazige, afgesneden videoformaten is dus eindelijk voorbij. De communicatie in twee richtingen werkt betrouwbaar en glashelder. De nieuwe ruisonderdrukking komt hier tot zijn recht en zorgt voor duidelijk verstaanbare communicatie.

Een andere gave functie is de mogelijkheid om te zien wie er aanbelt, en niet alleen wanneer je op de bel drukt. 3D-bewegingsdetectie kun je inschakelen en de camera reageert dan direct wanneer iemand de ingang nadert. Handig!

Spraakbediening via Amazon Alexa

Toen jaren geleden de eerste Amazon Echo uitkwam, was dat een openbaring. Muziek en lichten eenvoudig spraakgestuurd bedienen is en blijft briljant. Ondertussen zijn we generaties verder en wordt spraakbediening steeds nauwkeuriger. Uiteraard ook voor het dochterbedrijf van Amazon Alexa: Ring.

Zo kun je, als je hier behoefte aan hebt, het videobeeld weergegeven op de Amazon Echo Show. Dat is bijvoorbeeld handig als je in de keuken zit en wilt zien wie er aanbelt. Je hebt geen smartphone nodig, hoeft niet naar de deur te rennen, maar een simpele spraakopdracht als: “Alexa, show me the front door”, is genoeg!

Gebruik in dagelijks leven: aanbellen met de Ring Video Doorbell Pro 2

Natuurlijk is het aanzicht van een video deurbel niet iets waar iedereen aan gewend is. Grootouders, buren, kinderen, je zou denken dat niet iedereen meteen begrijpt hoe dit apparaat werkt. Maar niets is minder waar. Oke, de DHL koerier of zelfs de buren zullen het niet direct doorhebben, maar snappen vast snel: de grote knop activeert de bel.

De Video Doorbell Pro 2 werkt als een normale deurbel. Communiceer met de mensen aan je voordeur via de intercomfunctie en sta live in contact. Ook als je niet thuis bent. Een van de grote voordelen van deze camera is dat je nooit meer zult missen wat er voor je deur gebeurt. Of het nu de buren zijn die je controleren of de postbezorger. En misschien nog wel belangrijker: duistere figuren die ‘s nachts rondneuzen kunnen ook worden gedetecteerd.

In het bijzonder is de mogelijkheid om pakketjes overdag te ontvangen terwijl je niet thuis bent een echte luxe. Geef de koerier via de intercom instructies en laat hem of haar je pakket bijvoorbeeld in de tuin neerleggen, of bij de buren.

Conclusie van de Ring Video Doorbell Pro 2 test

De Ring Video Doorbell 2 Pro is geen bewakingscamera in de klassieke zin van het woord. Hij is veel meer dan alleen een camera en kan dankzij de eenvoudige stroomvoorziening via de netstekker een oplossing zijn om nooit meer iemand te missen bij je voordeur.

Bovendien is het een goed instapmodel in de wereld van slimme beveiliging. Videobewaking en deurbeveiliging gaan hand in hand. Dankzij de compatibiliteit met andere Ring-series, zoals de Ring Alarm, kun je jouw eigen beveiligingssysteem geleidelijk aan uitbreiden met bijvoorbeeld een sirene, deur-/raamcontacten of bewegingsmelders.

Alle functies in één oogopslag:

Afmetingen 11,4 x 4,9 x 2,2 cm
Video 1536p HD full body video, live video, nachtzicht in kleur
Bewegingsdetectie 3D-bewegingsdetectie met door de gebruiker te definiëren bewegingszones
Kijkhoek 150° horizontale, 150° verticale kijkhoek
Audio intercom met ruisonderdrukking
Stroomvoorziening Netstroom, kabel inbegrepen
Bedrijfstemperatuur -20,5° C tot 48,5° C, weersbestendig
Connectiviteit 802.11 b/g/n/ac wifi-verbinding, 2,4 GHz en 5,0 GHz (kanalen 100 en hoger)
Inhoud doos Ring Video Doorbell Pro 2, kapje in nikkel satijn, Ring DIN-rail transformator (2e generatie), montage gereedschap en schroeven, hoekset, snelstartgids, veiligheidssticker