Slimme beveiligingscamera’s bieden een veel functies dankzij verbinding met het internet. Fabrikanten spelen hier op in; basisfuncties zijn over het algemeen gratis, maar speciale functies worden aangeboden in abonnementsvorm. Het kiezen van de juiste camera hangt dus steeds meer af van het bijbehorende abonnement. De belangrijkste beveiligingscamera abonnementen zetten we vandaag voor je op een rijtje.

Slimme beveiligingscamera’s worden ook wel IP-camera’s genoemd. De afkorting IP in “IP-camera” staat voor Internet Protocol. Eenvoudig gezegd betekent dit dat de camera via wifi of een ethernetkabel met het internet is verbonden. Deze koppeling met het internet zorgt voor een hoop extra functies en mogelijkheden.

Naast de basisfuncties van een slimme beveiligingscamera, zoals het live streamen van video-opnamen naar een smartphone, bieden de meeste fabrikanten een reeks extra functies in combinatie met een betaald abonnement. Hoe dat er allemaal uitziet, leggen wij in detail aan je uit.

Het Arlo Secure Plan

Voor het uitbreiden van de basisfuncties van je Arlo-camera, zijn er twee verschillende abonnementen waaruit je kunt kiezen: Secure Plan en Secure Plus.

Beide premium abonnementen worden geleverd met een aantal extra functies, zoals verbeterde bewegingsdetectie en de mogelijkheid om gepersonaliseerde meldingen te ontvangen. De Plus-versie biedt daarnaast nog 4K-videoresolutie en 60 dagen cloudopslag.

Zonder abonnement Secure Plan Secure Plus
Cloud-videoresolutie x 2K 4K
Cloudopslag x 30 dagen 60 dagen
Verbeterde bewegingsdetectie x
Kosten Gratis €2,99 p/m per apparaat (Max. €10,-) €14,99 p/m

Meer mogelijkheden met Google Nest Aware

Google Nest biedt ook twee verschillende abonnementsmodellen. Met het Nest Aware-abonnement heb je toegang tot een op gebeurtenissen gebaseerde geschiedenis van de afgelopen 30 dagen. Gebeurtenissen zijn in dit geval momenten waarop beweging of geluid wordt geregistreerd.

Het Nest Aware Plus-abonnement breidt het geheel uit tot een totaal van 60 dagen en biedt daarbovenop een 24/7 videogeschiedenis van tien dagen. Afhankelijk van het cameramodel kun je genieten van nog meer intelligente meldingen in combinatie met een Nest Aware-abonnement.

Zonder abonnement Nest Aware Nest Aware Plus
Gebeurtenisgebaseerde geschiedenis (cloudopslag) 3 uur* 30 dagen 60 dagen
24/7 videogeschiedenis x x 10 dagen
Verbeterde meldingen x Afhankelijk van type camera Afhankelijk van type camera
Kosten Gratis €5 p/m €10 p/m

Uitgebreide abonnementsdiensten met Ring

Als je bij Ring ook toegang wilt tot de video-opnamen van de afgelopen dagen, heb je het bijbehorende beveiligingscamera abonnement nodig. Dit geeft je toegang tot een videogeschiedenis van 30 dagen, en je kunt de opnamen opslaan en delen als foto’s of video’s. Als je vertrouwt op het Ring Alarm beveiligingssysteem binnenshuis, raden we je het uitgebreidere Protect Plus abonnement aan.

Zonder abonnement Protect Basic Protect Premium
Gebeurtenisgebaseerde geschiedenis (cloudopslag) x 30 dagen 30 dagen
Aantal camera’s ondersteund x
Ondersteund videobewaking met Ring Alarm x x
Kosten Gratis €3 p/m per apparaat (Max. €10,-) €10 p/m

Hombli en haar beveiligingscamera abonnement

Hou het simpel met Hombli. Met je Hombli camera’s beschik je over de meeste functies vanaf het begin gratis. De enige uitzondering is een 7-daagse ‘gebeurtenisgebaseerde’ geschiedenis, die optioneel is. Gebeurtenissen zijn in dit geval momenten waarop beweging of geluid wordt geregistreerd.

De opnames worden opgeslagen in de Hombli Cloud, dus je hoeft hier geen extra opslagruimte voor te reserveren. De prijs voor het abonnement: €3,49 per maand en apparaat.

Het CloudPlay-abonnement van Ezviz

Ezviz heeft een soortgelijke aanpak als Hombli. Voor een 7-daagse of 30-daagse op gebeurtenissen gebaseerde videogeschiedenis is het CloudPlay-abonnement van Ezviz nodig. De prijzen hiervoor zijn afhankelijk van de opslagduur en het aantal apparaten.

Zonder abonnement Standaard Premium
Gebeurtenisgebaseerde geschiedenis (cloudopslag) x 7 of 30 dagen 7 of 30 dagen
Aantal camera’s ondersteund x 1 Tot en met 4
Ondersteund videobewaking met Ring Alarm x x
Kosten Gratis €4,99 p/m = 7 dagen
€9,99 p/m = 30 dagen
€7,49 p/m = 7 dagen
€14,99 p/m = 30 dagen

Conclusie: beveiligingscamera abonnementen bieden je optimale functies

In principe zijn alle aanbieders het erover eens: cloudopslag kost extra. Omdat hiervoor servers moeten worden geïnstalleerd en onderhouden, is deze stap niet meer dan logisch. Sommige aanbieders gaan echter nog verder en werken ook aan het continu verbeteren van functies zoals bewegingsdetectie als onderdeel van de abonnementsdienst.

Uiteindelijk betekent dit dat het maximum aan functies voor je camera alleen beschikbaar is met een abonnement. Welke geschikt is voor jou, ligt aan je persoonlijke wensen. Meer weten over de verschillende beveiligingscamera’s? Neem dan een kijkje in onze webshop.