Per juli 2022 worden rookmelders in alle woningen in Nederland verplicht. Over het algemeen is de verhuurder of huiseigenaar verantwoordelijk voor de installatie, maar of je nou huiseigenaar bent of niet, je hebt altijd de mogelijkheid er zelf een te installeren. De kans dat een huisbaas kiest voor het installeren van een slimme rookmelder, is namelijk redelijk laag. Kies je voor een HomeKit-compatibele rookmelder, dan maak jij je huis veiliger én slimmer.

Slimme rookmelders verschillen duidelijk van ‘standaard’ rookmelders en beschikken over vele extra functies waar je zeker wat aan hebt. Allereerst heb je normaal gesproken alleen wat aan rookmelders op het moment dat je thuis bent. Ben je weg van huis en is er sprake van rookontwikkeling? Dan ben je met een conventionele rookmelder vaak al te laat. In het ergste geval krijg je een belletje van de brandweer met vreselijk nieuws.

Al onze slimme rookmelders staan in verbinding met wifi en zorgen ervoor dat jij een melding ontvangt op je smartphone of in de app. Zo kun je snel schakelen en wellicht erger voorkomen. Ook is het niet meer nodig je zorgen te maken of de rookmelder nog wel werkt. De rookdetector voert zelf functionaliteitstests uit waardoor je verzekerd bent van een actieve rookmelder.

Een ander groot voordeel is de compatibiliteit met andere smart home-apparaten. Verbind bijvoorbeeld jouw HomeKit-rookmelder met de binnencamera, slimme lampen van Philips Hue of raamsensoren. Zo kun je precies zien wat er in huis gebeurt als het alarm afgaat, in geval van nood de vluchtweg automatisch verlichten of de sirene van de rookmelder gebruiken als de sensor een onbedoelde opening van de deur of het raam detecteert.

Bosch Smart Home Rookmelder

Bosch Smart Home-apparaten en Apple werken al een geruime tijd probleemloos samen. Gelukkig voor jou en voor ons geldt dit ook voor de rookmelder inclusief sirene, die wij bij tink aanbieden.

In geval van nood klinkt de 85-decibel sirene en ontvang je een melding op je smartphone. Bovendien is de slimme rookmelder uitgerust met een noodverlichting. Dit betekent dat de vluchtweg altijd optimaal verlicht is, ook ‘s nachts. Het Bosch-apparaat is volledig draadloos en voorzien van batterijen. Deze hebben een levensduur van maximaal 10 jaar. Dankzij de Apple HomeKit ondersteuning kun je de rookmelder eenvoudig integreren in je smart home.

Netatmo Rookmelder

Als je de naam Netatmo hoort, denk je waarschijnlijk niet direct aan een rookmelder. Netatmo heeft namelijk meer bekendheid over thermostaten of beveiligingscamera’s. De rookmelder van Netatmo is echter van dezelfde hoge kwaliteit als we van Netatmo gewend zijn.

Bovendien is deze uitgerust met een batterij die tot wel 10 jaar meegaat. Eenmaal geïntegreerd in Apple HomeKit via app en wifi, geeft het gedetailleerde informatie over laadstatus, functionaliteit en ontvang je uiteraard push-notificaties op het moment dat er rook wordt gedetecteerd.

OPUS Rookmelder

Smart home liefhebbers voor ook blij van de slimme rookmelder van OPUS. Deze onderscheidt zich van concurrenten door de zonnecellen. Ze voorzien het toestel permanent van stroom via daglicht. Voor noodgevallen is ook een batterij met een levensduur van maximaal 10 jaar ingebouwd. Je weet dus écht zeker dat deze nooit zonder stroomvoorziening komt te zitten. De rookmelder is via de OPUS SmartHome Gateway ook compatibel met Apple HomeKit.

Apple HomeKit Rookmelders in het kort

Rookmelders zijn er voor jouw veiligheid. Er kunnen er nooit genoeg van zijn. Daarom is het raadzaam om slimme rookmelders te gebruiken. Ze waarschuwen je in geval van nood via push-notificaties en maken jouw huis nog slimmer. De drie rookmelders die we in dit artikel hebben behandeld zijn specifiek geschikt voor Apple HomeKit. Je kunt ze eenvoudig in je bestaande slimme woning integreren en van alle functies gebruikmaken. Krijg meer informatie over rookmelders op deze pagina.