Met de toenemende populariteit van slimme technologieën wordt het steeds makkelijker om je kantoor te transformeren tot een smart officeslimme werkplek. In dit artikel bespreken we enkele eenvoudige manieren hoe jij je huidige kantoor kunt inrichten en omtoveren tot een slim productiviteit sparadijs.

De Nuki Smart Lock 3.0 is een slim slot dat meer kan doen dan alleen een deur vergrendelen en ontgrendelen. Een smart lock is ontzettend handig wanneer er meerdere mensen zijn die toegang nodig hebben tot hetzelfde kantoor, maar je er zelf niet altijd fysiek kunt zijn.

De Nuki Smart Lock kan ook worden geïntegreerd met andere slimme apparaten in je smart office. Zo kun je bijvoorbeeld je verlichting, verwarming, airconditioning en andere slimme apparaten instellen om aan te gaan en bepaalde handelingen uit te voeren zodra je je kantoor binnenloopt. Zo bespaar je jezelf tijd en energie – en hoef je alleen nog maar te focussen op je werk.

Ook een handige tip: je kunt je Nuki Smart Lock 3.0 (of Nuki Smart Lock 3.0 Pro) uitbreiden met de Nuki Keypad. Hiermee kan iedereen die de juiste code heeft binnenkomen binnen het tijdsbestek dat je zelf hebt ingesteld.

Ben je benieuwd naar het assortiment van Nuki? Op ons YouTube-kanaal hebben we in een video alle slimme toegangsmogelijkheden van Nuki op een rijtje gezet, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw toegangssysteem:

Slimme verlichting in je smart office

Slimme verlichting is een geweldige toevoeging voor elke smart office. Door slimme verlichting te implementeren kun je je verlichting niet alleen op afstand bedienen via een app op je telefoon, maar kun je het ook instellen om vanzelf aan te passen aan de kantoorbezetting of stemming.

Je kunt je verlichting heel veelzijdig implementeren. Naast situationele functies kan het ook bijdragen aan een energie-efficiënte smart office door automatisch aan te gaan aan het begin van je dag – en automatisch uit te gaan wanneer het kantoor leeg is. Daarnaast kan het ook per ruimte of bepaalde voorkeuren aangepast worden. Zo kan er bijvoorbeeld tijdens een videovergadering door middel van je slimme verlichting een ontspannende sfeer worden gecreëerd.

Slimme verwarmingssystemen in je smart office

Slimme verwarmingssystemen bieden je de mogelijkheid om de temperatuur in je smart office te beheren via je smartphone of tablet. Dit betekent dat je de verwarming al op afstand kunt aanpassen, zodat het altijd lekker warm is voordat je op kantoor aankomt.

Ook weten we dat verschillende werknemers, verschillende temperatuurbehoeften hebben. Met een slim verwarmingssysteem van bijvoorbeeld tado° kun je de temperatuur op kantoor altijd stabiel houden en personaliseren op basis van verschillende behoeften. Zo voelt iedereen zich comfortabel.

Een slimme verwarmingssysteem hoeft echter niet enkel en alleen voor een beter gebruikersgemak te dienen. Het kan namelijk naast gemak en comfort je smart office ook energie-efficiënter en dus zuiniger maken. Dit zorgt uiteindelijk voor een besparing van je energiekosten. Hiermee creëer je niet alleen een werkomgeving die te allen tijde fysiek fijn aanvoelt, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst- zonder hier zelfs iets extra voor te hoeven doen.

Je kantoor slimmer beveiligen

Een slim beveiligingssysteem is een zeer waardevolle toevoeging voor je kantoor en een verbetering van de beveiliging van je werkomgeving realiseren. Met een slim alarm kun je je kantoor op afstand in de gaten houden en op de hoogte gehouden worden indien er verdachte activiteiten worden gedetecteerd.

Zo kun je met bijvoorbeeld de Ring Alarm Beveiligingssysteem Starter Kit 2.0, zodra er wat verdachts gebeurt, ervoor zorgen dat er direct videobeelden worden opgenomen, alarmen afgaan en je een melding krijgt over wat er gaande is op kantoor – waar je ook bent.

Smart office – ons advies

Al met al zijn er vele manieren om je kantoor slimmer te maken en te voorzien van slimme producten. Gun jezelf de focus op je werkzaamheden en laat de andere taken in het kantoor vanzelf plaatsvinden. Ook kun je op deze manier het kantoor personaliseren naar de behoeften van je werknemers. Dit allemaal terwijl je bijdraagt aan een efficiënte en duurzame werkomgeving waar je te allen tijde controle over hebt.

Wij raden zeker aan om te overwegen om je kantoor te upgraden en hier een echte smart office van te maken. Ervaar zelf hoeveel tijd en geld je bespaart – en laat de zorgen rondom je werkplek van je schouders vallen.