Het wachten is eindelijk voorbij, want afgelopen week werd het dan eindelijk bevestigd: in juni verschijnt de eerste hoofdtelefoon van Sonos. Dit is de eerste keer dat de fabrikant van slimme speakers zich op nieuw terrein begeeft en waarschijnlijk de basis legt voor weer een reeks baanbrekende producten. Ontdek hier wat de nieuwe Sonos koptelefoon met de naam Ace voor jou in petto heeft.

Sonos Ace is de nieuwe over-ear hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking die een nieuw hoofdstuk inluidt bij Sonos. Er wordt al weken gespeculeerd of en wanneer de Sonos koptelefoon officieel zal worden bevestigd. Nu is het dan eindelijk zover, en tot nu toe stelt hij niet teleur.

Vrouw draagt Sonos Ace Zwart tegen groene achtergrond
Vroeg of laat, maar het zat eraan te komen en deze week was het dan eindelijk zo ver: Sonos kondigde de nieuwe Sonos Ace aan, de eerste over-ear hoofdtelefoon van het merk. Laten we eens kijken wat we kunnen verwachten.

Dit is wat we weten of het geluid van de Sonos hoofdtelefoon

De focus ligt op het ondersteunen van hyperrealistische 3D-audio. Het doel is om een onvergetelijke driedimensionale geluidservaring te creëren die je overal vergezelt. Aangezien Sonos in de loop der jaren een hoog kwaliteitsniveau heeft weten neer te zetten, zijn onze verwachtingen hoog gespannen.

De toonaangevende experts die medeverantwoordelijk waren voor het geweldige hifi-geluid in gepubliceerde producten zijn immers ook betrokken bij het ontwerp van de Sonos Ace hoofdtelefoon.

Maximaal comfort dankzij actieve ruisonderdrukking

De actieve ruisonderdrukking van de Sonos hoofdtelefoon is naar verluid ook indrukwekkend. De Sonos Ace hoofdtelefoon herkent en onderdrukt moeiteloos externe ruis en garandeert zo een zorgeloze luisterervaring. Er komt ook een Aware-modus.

Deze Aware-modus zorgt ervoor dat de Sonos hoofdtelefoon plotselinge geluiden herkent en niet onderdrukt. Met deze Aware-modus kun je bijvoorbeeld altijd een sirene, claxon of belangrijke omgevingsgeluiden horen.

Twee mannen kijken voetbal, met de tv op de achtergrond in een donkere kamer en draagt de Sonos Ace hoofdtelefoon
Integreer je Sonos Ace hoofdtelefoon in je Sonos homecinema set-up en kijk comfortabel naar je favoriete series. Zelfs in een rumoerige omgeving zorgt de hoofdtelefoon dat je ongestoord in je film verdwijnt.

Dit weten we over de hardware van de Sonos Ace

Volgens de fabrikant zal de Sonos hoofdtelefoon concurreren met de over-ear hoofdtelefoons van andere grote spelers. Iedereen denkt meteen aan de Apple AirPods Max of de Bose QuietComfort, die zich al hebben bewezen op markt. De oorkussens van de Ace met zacht schuim en de verstelbare band zorgen voor een hoog draagcomfort en zorgen ervoor dat iedereen de hoofdtelefoon past.

Met de intuïtieve, praktische knoppen aan de zijkant van de rechter oorschelp kun je eenvoudig het volume aanpassen, gesprekken beantwoorden en schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en bewuste modus. De geïntegreerde microfoon zorgt ervoor dat je stem altijd duidelijk verstaanbaar is, terwijl de noise cancelling-technologie ook achtergrondgeluiden wegfiltert tijdens gesprekken. Wat we nog meer willen benadrukken: De Sonos Ace zal beschikken over draagdetectie. Dit betekent dat de muziek automatisch pauzeert zodra je de hoofdtelefoon af zet (en vice-versa).

Hoe lang gaat de batterij van de hoofdtelefoon mee?

De minimale batterijduur van de Sonos-hoofdtelefoon is 30 uur volgens de fabrikant. Dit is al met gebruik van actieve ruisonderdrukking. Het opladen van de Sonos Ace zou ook een nieuwe standaard moeten bereiken: 30 minuten opladen zou voldoende moeten zijn om 3 uur naar muziek te kunnen luisteren. Deze snelle laadtijd komt handig van pas als je even bent vergeten je hoofdtelefoon op te laden.

Man draagt Sonos Ace hoofdtelefoon in zwart, buiten op straat.
Dankzij de extreem lange batterijduur en de zeer korte oplaadtijd kun je ongestoord genieten van je favoriete muziek en podcasts, waar je ook bent.

Hoe wordt de Sonos hoofdtelefoon geïntegreerd in je Sonos-systeem?

De Sonos Ace-hoofdtelefoon levert een meeslepende homecinema-ervaring door het tv-geluid naadloos op te pikken van een compatibele Sonos-soundbar. Dankzij 3D-audio met Dolby Atmos heb je het gevoel dat je midden in de actie zit, omringd door dramatisch gedetailleerd geluid uit alle richtingen. Dynamische head tracking creëert een unieke, interactieve luisterervaring die je volledig onderdompelt in het geluid.

Je kunt ook verschillende apparaten in je Sonos-systeem met elkaar verbinden. Je kunt bijvoorbeeld een serie online streamen en beluisteren via de Sonos Ace hoofdtelefoon; wanneer je binnenkomt en je smart tv activeert, schakelt het geluid over naar je Sonos home cinema set-up. Dit creëert een naadloze interface tussen mobiele- en thuis-audiostreaming.

Conclusie

Het valt nog te bezien of Sonos deze beloften in de praktijk kan waarmaken, wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar deze spectaculaire hoofdtelefoon. Eerdere releases, zoals de Era-serie en de recente Sonos Move, hebben immers indruk gemaakt. Vooral de cross-integratie tussen hoofdtelefoons en vaste luidsprekers zoals de Era 100 / Era 300 is een . Als de functies die we op de lijst kunnen lezen echt allemaal te vinden zijn in de nieuwe Sonos hoofdtelefoons, zien we geen reden waarom de Sonos Ace geen absolute hit zou zijn en een must-have voor elke Sonos fan.

Je kunt de Sonos Ace trouwens vanaf nu in onze online winkel pre-orderen, dus neem gerust een kijkje.

Design-ohne-Titel-22