Wist je dat Sonos een exclusieve radiostreamingdienst aanbiedt? Vooral de mix van eigen radioformats, hand-picked content van artiesten en AI-ondersteunde afspeellijsten maakt Sonos Radio interessant voor alle Sonos-gebruikers. Laten we de streamingdienst daarom eens nader bekijken.

De basis van Sonos Radio is natuurlijk het aanbod van meer dan 60.000 lokale radiostations. Deze worden aangeboden en voortdurend uitgebreid dankzij partnerschappen met onder meer TuneIn en Napster.

„Sonos Radio combineert de eenvoudige en elegante streaming van radiodiensten met een speciale selectie van zorgvuldig samengestelde radiostations. Dit is echter nog lang niet het einde van onze reis: we willen de luisterervaring van onze klanten blijven verbeteren en onze streamingpartners een platform bieden voor hun beste content.“

Patrick Spence, CEO van Sonos

Zo werkt Sonos Radio

De voorwaarde voor het gebruik van de streamingdienst van Sonos is natuurlijk de hardware. Je moet dus al een Sonos-speaker hebben. Of dat nu de Sonos One SL, de Sonos Move of de Sonos Beam is, dat maakt niet uit. Je hebt ook de gratis Sonos-app nodig.

Zowel je app als je Sonos-systeem moeten natuurlijk up-to-date zijn. Update eventueel je app zodat je Sonos-systeem de laatste update bezit. Als je systeem up-to-date is, verschijnt nu de optie “Sonos Radio” in het menu-item “Bladeren”. Voeg hier gewoon je Sonos-account toe. Na enkele ogenblikken kan de streamingervaring met meer dan 60.000 radiostations beginnen.

Artist Stations – programma’s met internationale sterren

In een vast format bij Sonos Radio nemen muzieksterren de draaitafel in eigen hand. Thom Yorke, de leadzanger van de band Radiohead, begon ermee. Andere sterren zoals David Byrnes van de Talking Heads en Brittany Howard van de Alabama Shakes volgden inmiddels ook.

„In dit nieuwe formaat presenteer ik een steeds veranderende verzameling liedjes die ik onlangs heb ontdekt of die me intrigeren of ontroeren, die me betrekken, uitdagen, inspireren, me aan iets herinneren, of die ongelooflijk complex, elegant eenvoudig, brutaal, grappig, chaotisch, diepgaand of luchtig zijn. Het maakt niet uit of ze nieuw, oud of herontdekt zijn – uiteindelijk zijn het songs die me aan het denken zetten.“

Thom Yorke (Radiohead)

Sonos Stations – het hart van Sonos Radio

Sonos Stations bestaat uit meer dan 30 geselecteerde, advertentie-ondersteunde radiostations met muziek uit de favoriete genres van Sonos-gebruikers. Deze bieden een regelmatig bijgewerkte mix van nieuwe, zorgvuldig samengestelde muziek. Sonos werkt hiervoor samen met AI-experts Super Hi-Fi, om een perfecte luisterervaring te bieden in alle Sonos Radio-streams. Dit omvat volumeregeling tussen nummers en reclames, en om nummers en commentaar naadloos in te mixen.

Blader door de beste Sonos-aanbiedingen in onze shop en krijg toegang tot de Sonos Radio met slechts één apparaat! Voor iedereen voor wie de basisversie van de streaming service niet voldoende is, is de streamingdienst ook beschikbaar in HD. Hoewel je hiervoor moet betalen, biedt het je ook enkele voordelen.

Onze suggestie: Grand Prix Radio bij Sonos

Klinkt Sonos Radio je goed in de oren? Test het dan snel uit op de Sonos speakers bij jou thuis. Misschien wel bij het ‘kijken’ van de Formule 1. Sonos biedt namelijk Grand Prix radio waarmee je elke race live kunt volgen, ook als je niet naar het circuit kunt.

Sonos streaming op je Sonos speakers

Heb je nou nog geen Sonos speakers in huis? Dan wordt het misschien tijd om je te verdiepen in de producten die Sonos te bieden heeft. Helemaal nu Sonos net twee bijzondere nieuwe producten heeft aangekondigd, waar je hier meer over kunt lezen. Neem voor ons complete aanbod aan Sonos een kijkje op onze webshop.