Je nieuwe Sonos Roam ligt thuis klaar en moet alleen nog via Bluetooth met je apparaat worden verbonden? Wij laten zien hoe je apparaten op de mobiele speaker aansluit en hebben ook het antwoord als het niet meteen werkt.

Voordat je je nieuwe Sonos Roam via Bluetooth kunt verbinden met een apparaat, moet je de Roam eerst via wifi instellen met behulp van de Sonos-app. Voeg de Roam toe aan een bestaand Sonos-systeem of zet een nieuw systeem op. Misschien vanzelfsprekend, maar let op: de Roam moet ingeschakeld zijn en niet in de slaapstand staan.

De Sonos Roam toevoegen aan de Sonos-app:

  • Eventueel download en open de Sonos-app voor iOS of Android.
  • Tik in het tabblad Instellingen op Systeem > Product toevoegen.
  • Volg de instructies in de app en je bent klaar

Je apparaat verbinden met Sonos Roam

Nu is je de mobiele speaker klaar om verbinding te maken met andere apparaten. Om vervolgens verbinding te maken kun je de volgende stappen volgen:

1. Om je Sonos Roam aan te zetten, houd je de aan/uit-knop op de achterkant van het apparaat ingedrukt en laat je die na twee seconden los. Als je dit correct hebt gedaan, hoor je een koppelingsgeluid en knippert het statuslampje aan de voorkant van het toestel blauw.

2. Open nu de Bluetooth-instellingen van je smartphone, tablet of ander Bluetooth-apparaat waarmee je verbinding wilt maken en selecteer de Sonos Roam in de lijst met apparaten.

3. Wanneer je de apparaten met succes hebt gekoppeld, hoor je opnieuw het koppelingsgeluid en wordt het statuslampje blauw.

Bluetooth-verbinding niet mogelijk? Hier kan het aan liggen!

Het kan gebeuren dat je denkt alle stappen precies te hebben gevolgd, maar dat de Roam toch een foutmelding geeft. Als dit het geval is, probeer dan een van deze tips.

  • Wanneer je een apparaat voor het eerst met de speaker verbindt, moet de Sonos in Bluetooth-modus staan. Anders kunnen de apparaten niet worden gekoppeld. Zodra de Sonos in Bluetooth-modus staat, knippert het statuslampje aan de voorkant blauw.
  • Verklein de afstand tussen het Sonos-product en je Bluetooth-apparaat. De sterkte van de Bluetooth-verbinding hangt vaak af van de afstand tussen de twee apparaten.
  • Als ook dat niet werkt, kun je een nieuwe locatie proberen voor het geval iets in de kamer het Bluetooth-signaal stoort en de apparaten daardoor geen verbinding kunnen maken.
  • Controleer ook of de stroomtoevoer actief is. Als de Roam in de slaapstand staat of is uitgeschakeld, kunnen de apparaten geen verbinding maken via Bluetooth.
  • Brandt het statuslampje niet blauw? Druk op de aan/uit-knop of sluit de mobiele speaker aan op de stroomvoorziening als de batterij leeg is.

Zodra de Songs Roam via Bluetooth met jouw toestel naar keuze hebt gekoppeld, ben je klaar voor geweldig geluid binnen- en buitenshuis en een fantastische luisterervaring.