In de wereld van draagbare speakers zie je soms door de bomen het bos niet meer… Welke speaker heb ik nodig? Welke past het beste bij mij? Geen zorgen, in dit artikel nemen we deze twee draagbare speakers hand in hand mee en vinden we welke het beste bij jou past!

Spoiler alert: beide speakers produceren eersteklas geluid zoals we van Sonos gewend zijn!

Laten we eerst eens kijken naar waar jij écht niet zonder Sonos geluid kunt. Wil je bijvoorbeeld op je balkon of in je tuin genieten van eersteklas geluid zonder hier aparte speakers te kopen? Dan is de Sonos Move perfect voor jou! Deze draagbare speaker voorziet je binnen én buiten van een fantastische geluidservaring.

Met een gewicht van 3 kilogram is de speaker niet per se “lichtgewicht”, maar de Sonos Move is absoluut ideaal voor je directe omgeving. Neem de speaker uit de keuken mee naar de achtertuin zonder erover na te hoeven denken. Met de meegeleverde dock/laadstation is je Sonos Move binnen altijd voorzien van stroom en tot wel 10/11 uur speeltijd uit het laadstation. Neem je de Move speaker toch wat verder van huis en moet je ‘m van stroom voorzien? De Sonos Move heeft ook een USB-C poort, zodat je hem los van het laadstation kunt opladen.

De deur uit met de Sonos Roam speaker

Het is klein, lichtgewicht, past in vrijwel elke tas en is perfect om mee te nemen – zelfs op langere reizen. De Sonos Roam is een klein maar fijne speaker voor je geluidsgenot buitenshuis. Met een gewicht van slechts 430 gram is de Sonos Roam aanzienlijk lichter dan de Sonos Move.

Natuurlijk kan een speaker van deze grootte je niet dezelfde ervaring geven als een specifieke luidspreker in je thuisbioscoop. Wat het wel doet, is het creëren van een geluidservaring die vele malen groter is dan de speaker zelf. Ook kan het buiten gebruik maken van de Sonos Trueplay-functie. Hiermee creëert de speaker overal een geweldige surround-sound ervaring op basis van zijn positie, óók buiten! Waar vele andere draadloze speakers buitenshuis flink achteruit gaan op geluidskwaliteit, neemt de Sonos Roam hier de leiding.

Flexibele Multiroom binnen je eigen 4 muren

Entertainment fans, opgelet: zowel de Sonos Move als de Sonos Roam zijn beide geschikt voor gebruik in meerdere ruimtes. Als je ze dus in één systeem combineert, kun je dezelfde muziek synchroon afspelen, ongeacht van waar de speakers zich in huis bevinden. Met de Sonos Move ben je niet gebonden aan één specifieke ruimte, maar neem je deze simpelweg mee naar het terras of de keuken of nog verder naar het park. Met de Sonos Roam kun je natuurlijk heel gemakkelijk hetzelfde voor elkaar krijgen.

Er is dus een speaker die voor elk scenario misschien nét wat beter bij de omgeving past. Of dat nou binnen of buiten is, maakt niet al te veel uit. Wat belangrijker is, is wat je uit je speaker wilt halen. Ben je heel frequent van locatie aan het veranderen en is gewicht dus de belangrijkste factor voor je? Dan is de Sonos Roam dankzij het lichte gewicht de betere optie voor je. Vaak zul je voor de Move gaan als je simpelweg in de binnen -en buitenomgeving van je woning wilt genieten van grandioos geluid. De Sonos Move is met een gewicht van 3 kilogram zeker niet ontilbaar. Maar plan je een roadtrip of een dagje naar het strand – dan is het misschien beter om de Move thuis te laten.

Sonos speakers die tegen een stootje en spettertje kunnen

Of je nou voor de Sonos Roam of de Sonos Move gaat, kun je uitgaan van een geweldige bouwkwaliteit. De Sonos Roam is klein maar daarom zeker niet te onderschatten qua duurzaamheid. De Roam is waterdicht én stofbestendig met een IP67 certificering en is ook valbestendig. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken om de speaker lekker mee te nemen onderweg of zelfs op het strand. Zand en zeewater zijn geen match voor de kleine kanjer.

Ook de Sonos Move kan aardig wat hebben. De Move speaker is namelijk IP56 gecertificeerd. De IP67 gecertificeerde Sonos Roam – kan een 1 meter diep duikje in het water overleven voor 30 minuten. De Sonos Move, met een IP56 certificering, is daarentegen bestendig tegen waterstralen, water spatten en lichte regen. Als je Sonos Move dus onder water komt, heb je meteen een grote kans op een defecte speaker… Beide speakers kunnen dus in de buurt van je zwembad gebruikt worden maar wees dus extra voorzichtig! Ongeacht het feit dat ze echt wel een spettertje kunnen handelen, wil je het natuurlijk wel vermijden – waar mogelijk!

Conclusie

Welke speaker dus het beste is voor jou, hangt een beetje af van waar en waarvoor je het wilt gebruiken. Denk je beide speakers te kunnen gebruiken? Neem een kijkje naar de Sonos Roam + Sonos Move bundel. Hiermee bespaar je jezelf wat moeite én wat geld! Beide Sonos speakers zijn gemakkelijk te verwerken in een surround setup en kunnen zowel samen als los van elkaar zorgen voor een geweldige geluidservaring.