Met de Multiroom audio-functie van Sonos kun je op meerdere speakers dezelfde muziek afspelen – het maakt niet in welke kamer deze staan en het werkt geheel zonder kabels. Zo kun je naar je muziek blijven luisteren, dus ook als je naar een andere kamer loopt, met hetzelfde volume en hoge kwaliteit zodat je huis bijna een soort muziek oase wordt. Je Sonos speakers koppelen, dat leggen we je hier kort en bondig uit.

Met de Multiroom audio van Sonos krijgen alle speakers in het soundsysteem via wifi hetzelfde audiosignaal. Zo spelen de luidsprekers dezelfde muziek af – volledig kabelloos zodat je gemakkelijk je hele huis kunt verbinden.

Je kan de speakers ook in kleinere groepen verdelen. Zo is het mogelijk bijvoorbeeld in de slaapkamer en keuken rustigere muziek af te spelen, terwijl op de gang en in de woonkamer een heuse party stemming heerst.

Wat je voor het gebruik van deze feature nodig hebt, is een router, een wifi-verbinding, een Sonos speaker die Multiroom audio ondersteund en natuurlijk een muziekbron, zoals bijvoorbeeld Spotify.

Stap-voor-stap je Sonos speakers koppelen

Sonos Multiroom werkt door het groeperen van speakers die dezelfde muziek af moeten spelen. Je hebt hier twee mogelijkheden, om deze groepen in te stellen: je doet dit via de Sonos-app of je doet dat op de speakers zelf. Beide mogelijkheden leggen we je stap voor stap uit.

Via de app je Sonos speakers koppelen

Ga in de Sonos app naar “System”, het middelste icoon in de taakbalk onder aan je scherm. Hier zie je een lijstje van al de kamers waar Sonos speakers staan, rechtsboven in elk kader staat een klein vierkantje met een pijltje waarmee je speakers kunt selecteren.

Nu kies je verschillende speakers die je wilt groeperen – door weer hetzelfde te doen kun je ook speakers deselecteren. Alle geselecteerde speakers spelen nu dezelfde muziek af. Zo makkelijk kun je je Sonos speakers koppelen.

Via de knop je Sonos speakers koppelen en groeperen

Je kan kamers ook op de speakers zelf groeperen, in plaats van via de app. Houdt daarvoor de speel/pauze knop ingedrukt om de speaker te verbinden met een andere die al muziek afspeelt.

Als er verschillende muziek wordt afgespeeld in meerdere kamers moet je de knop gewoon zo lang ingedrukt houden tot je de gewenste muziek hoort. De luidspreker gaat dan namelijk als het ware de verschillende bestaande “groepen” af totdat je de juiste hebt gevonden.

Handige tips over Sonos

De functie voor Multiroom audio is een van de slimme functies van Sonos, maar je Sonos speakers koppelen is niet het enige handige trucje wat de Sonos speakers achter de hand hebben. Lees daarom hier 11 handige tips die jouw muziekervaring naar een hoger niveau gaan tillen.