Geen vervelende verrassingen meer bij de jaarlijkse energierekening. Daar zorgt het tado° Auto-Assist abonnement voor. Toch bieden de producten van tado° zonder abonnement ook al veel bespaar- en verwarmingsopties. Wij vertellen je wat voor extra functies je krijgt met het abonnement.

Wie de slimme apparaten van tado° al thuis gebruikt weet natuurlijk de meerwaarde van slimme verwarming. Maar wat als je hier nog meer uit kunt halen? Dat is precies wat een Auto-Assist abonnement je biedt.

Het voordeel van slimme verwarming is natuurlijk volledige personalisering en automatisering. Hoewel de tado°-producten je dit op zichzelf al bieden, zijn er toch nog functies die jouw verwarming extra slim kunnen maken. In dit artikel zullen we je uitleggen wat Auto-Assist precies aanbiedt.

Welke functies biedt Auto-Assist?

Als je dus een slimme thermostaat van tado° in huis hebt, kan het interessant zijn om een Auto-Assist abonnement af te sluiten. Zo haal je nog meer uit je slimme verwarmingssysteem. Laten we even kort door elk van de functies lopen die onder dit Auto-Assist abonnement vallen.

Geofencing

Geofencing in de smart home wereld betekent dat jij automatiseringen kunt instellen op basis van jouw locatie. Als jij bijvoorbeeld buiten een aangegeven gebied bent, worden bepaalde instellingen geactiveerd.

In het geval van tado°, kun je met de functie ‘geolocatie’ een thuis- en afwezigheidsmodus instellen. Als jouw telefoon registreert dat je wel of niet thuis bent, worden bepaalde instellingen die je vooraf hebt gekozen geactiveerd. Als je bijvoorbeeld op je werk bent, wordt de verwarming dan automatisch uitgezet.

Deze functie is ook beschikbaar zonder abonnement, maar in dit geval krijg je dan alleen een pushmelding waarbij je de instellingen dan zelf moet activeren. Met tado° Auto-Assist gaat dit wel automatisch.

Open-raam-detectie

De open-raam-detectie van tado° is ook een knap staaltje technologie. De technologie herkent plotselinge veranderingen in temperatuur of vochtigheid om open ramen te detecteren. Wanneer je geen Auto-Assist abonnement hebt, krijg je hier, net zoals bij geofencing, alleen een pushbericht over. Je moet dan nog handmatig de instellingen activeren.

Met een tado° Auto-Assist abonnement, gaat dit aanpassen wel automatisch. Zodra er een open raam wordt gedetecteerd, gaat de temperatuur bijvoorbeeld omlaag.

tado° Care & Protect

Het Auto-Assist abonnement biedt ook een belangrijke functie, namelijk: Care & Protect. Deze handige toepassing detecteert problemen of onregelmatigheden en identificeert of er iets mis is. Als er onverwachte veranderingen zijn, krijg je een melding. Je hebt dan de optie om het probleem zelf op te lossen of een installateur te bellen.

tado° Energy IQ

Een andere uiterst handige en relevante functie is de tado° Energy IQ. Met de huidige energieprijzen, is het belangrijk om goed inzicht te hebben in je energieverbruik en -besparing. Dit is precies waar Energy IQ voor kan zorgen.

Met Energy IQ krijg je namelijk een gedetailleerd inzicht in je huidige verbruik en besparing. Ook is er een duidelijke prognose te zien van hoe bepaalde functies, zoals geofencing, je verbruik zullen beïnvloeden.

De voordelen van tado° Auto-Assist in één oogopslag

Dit zijn dus de functies waardoor tado° Auto-Assist voor jou interessant kan zijn. In het onderstaande overzicht hebben we dit en een aantal andere functies in de tado°-app even op een rijtje gezet:

[wptb id="20303" not found ]

Is tado° Auto-Assist iets voor jou?

Hoewel deze functies waarschijnlijk als muziek in je oren klinken, heb je dus niet per se een tado° abonnement nodig om slim te verwarmen met tado°. Ga dus zelf even na of je de extra functies van tado° Auto-Assist de moeite waar vindt. Energie besparen doe je namelijk sowieso met tado°; met of zonder abonnement.