Het vervangen van je huidige radiatorknoppen met slimme radiatorknoppen van tado° kan wat intimiderend lijken. Daarom loodsen wij je stap voor stap door het installatieproces. In onze YouTube-video laten we je alles precies zien. Dus je tado° thermostaat aansluiten? Zo doe je dat.

Voordat we beginnen is natuurlijk goed om te bekijken wat je precies nodig hebt voor het aansluiten van de slimme radiatorknop. In principe zit vrijwel alles inbegrepen in de tado° Slimme Radiatorknop Starter Kit V3+ incl. Bridge:

tado° thermostaat aansluiten: voor je begint

Met slimme radiatorthermostaten kun je tot 30% besparen op jouw verwarmingskosten. Je kunt je slimme radiatorthermostaat van tado gemakkelijk zelf installeren. Je hebt geen specialist nodig en het gaat super snel. Ook fijn om te weten van tevoren: er komt geen water uit de verwarming als je je oude thermostaat losdraait.

tado° thermostaat aansluiten

Stap 1: Scan de QR-code op de slimme radiatorknop met de tado°-app. Volg nu de instructies in de app.

Stap 2: Plaats de batterijen in de radiatorknop.

Stap 3: Verwijder de huidige thermostaatknop die op de radiator bevestig zit. Deze kun je vaak gewoon zelf eraf draaien, eventueel met behulp van de pijptang. Ben je benieuwd of de slimme radiatorknop van tado° op jouw radiatorknop past? Je kunt ervan uitgaan dat als jouw radiator op dit moment een thermostatische knop heeft, tado° hierop past. Bij de levering van de tado° starter kit worden namelijk ook adapters (in de video noemen we dit ‘kleppen’) meegeleverd die op verschillende soorten radiatoren passen.

Stap 4: Om de slimme radiatorknop vast te schroeven, bevestig je eerst de achterplaat op de adapter. Vervolgens kun je de thermostaat erop plaatsen en naar rechts draaien tot hij vastklikt.

Stap 5: Het tado° apparaat zal zichzelf nu kalibreren. Wacht even, zodra het schermpje stopt met knipperen is de kalibratie voltooid.

Stap 6:  Wij vervolgens je tado° radiatorknop toe aan een kamer in de app. Je kunt hem ook een nieuwe naam geven. En je bent klaar om te gaan.

Meer weten over tado°

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over de slimme verwarmingsproducten van tado°. Zo heeft tado° bijvoorbeeld een premium abonnement, waarmee de slimme functies van tado° nog meer geautomatiseerd worden. In een eerder blogartikel vertellen we je alles over dit tado° Auto-Assist abonnement.

Ben je überhaupt nog niet helemaal overtuigd van tado als de fabrikant van jouw slimme radiatorknoppen? Bekijk dan ook even onze vergelijking tussen de vijf meest populaire radiatorknoppen. Zo maak je zeker de beste keuze voor jou.