Siri is een van de meest praktische functies voor gebruikers van Apple die we vandaag de dag kennen. Maar er zijn veel creatievere spraakopdrachten dan “Hé Siri, stel een alarm in” of “Hé Siri, wat voor weer wordt het vandaag?” Benieuwd welke? Wij stellen vandaag 10 Siri hacks aan je voor.

De zon schijnt en je kind heeft wat beweging nodig. Maar waar is de dichtstbijzijnde speeltuin? Je wilt natuurlijk dat je kind zich echt kan uitleven en met name in de stad is het niet altijd even makkelijk een speeltuin te vinden.

Gelukkig weet Siri raad! Vraag het Siri en ze leidt je naar de dichtstbijzijnde speeltuin en zorgt ook dat je de kortste route neemt.

Hey Siri, vertel de oppas wanneer ik het kantoor verlaat.

Je hebt beloofd elke dag te laten weten wanneer je het kantoor verlaat. Maar dan vergeet je dit in de stress of de vreugde dat je eindelijk op weg naar huis bent. Eén spraakopdracht aan Siri en het bericht wordt automatisch doorgestuurd naar je partner of de oppas die op je terugkomst wacht.

Hé Siri, wat is een aardbei?

Siri is niet alleen een dagelijks hulpje, maar zit ook boordevol kennis. We komen gedurende de dag veel dingen tegen die ons doen afvragen: Waarom is dat? Vooral kinderen hebben vaak fases waarin ze alles willen weten. Maar laten we eerlijk zijn: papa en mama hebben ook niet altijd overal een antwoord op.

Gelukkig heeft Siri dat wel! Siri heeft zelfs het antwoord op de vraag in welke categorie een aardbei thuishoort. Eerlijk is eerlijk, het antwoord zal je nog verbazen. Probeer het zelf eens!

Hé Siri, laat me de foto’s zien van de vakantie in Italië

Je vertelt vrienden over je vakantie en wilt daar graag wat leuke foto’s van laten zien. Helaas is het niet altijd makkelijk bepaalde foto’s te vinden in die overvolle fotobibliotheek op je smartphone. Vraag Siri voortaan om de foto’s uit te zoeken en bespaar tijd. Daar is Siri tenslotte voor.

Hé Siri, hoeveel is 100 dollar in euro’s?

Winkelen in landen met een andere munteenheid kan verwarrend zijn. Je weet niet altijd hoeveel je betaalt omgerekend in je eigen valuta. Vraag Siri rechtstreeks om het te betalen bedrag om te verrekenen en krijg direct antwoord. Zo weet je tenminste waar je aan toe bent.

Hé Siri, hoeveel fooi moet ik geven bij een bedrag van € 12,89?

Hoeveel fooi je moet geven kan nogal verschillen per land en cultuur. Siri redt je van de minachtende blikken van de ober en het schuldgevoel wanneer je beseft dat je veel te weinig fooi hebt gegeven voor een geweldige service.

Hé Siri, wanneer gaat de zon onder vandaag?

Zit je te wachten om te beginnen met het water geven van je planten? Of wil je romantisch met je geliefde de zonsondergang bekijken? Vraag Siri wanneer de zon vandaag ondergaat en ze geeft je meteen het juiste antwoord.

Hé Siri, maak het scherm donkerder

Iedereen kent het wel: je wordt ‘s nachts wakker en wilt weten of het al tijd is om op te staan. Je tikt op je mobieltje en terwijl je nauwelijks je ogen open hebt, schijnt je scherm ineens in je gezicht.

Voordat je met je beperkte zicht je helderheid probeert aan te passen, kun je het natuurlijk ook gewon Siri vragen. Hoe minder fel licht je tot je neemt, hoe eerder je weer in slaap kunt vallen. Mocht je daar nog tijd voor hebben dan…

Tweets versturen met Siri

Het gebruik van Siri hoeft niet beperkt te blijven tot communicatie tussen jou en de spraakassistent. Je kunt als gebruiker van Twitter Siri bijvoorbeeld ook gebruiken om tweets op te stellen. Geef simpelweg de opdracht een tweet te plaatsen en spreek duidelijk in wat je wilt posten.

Facebook gebruiken met Siri

Hé Siri, plaats op facebook: Gefeliciteerd @papa! Met Siri kun je niet alleen twitteren, maar ook een nieuw bericht op Facebook plaatsen. Voor de makkelijke functies van je socialmediakanalen heb je niets meer nodig dan je eigen stemgeluid.

Implementeer nog meer spraakopdrachten

Siri is misschien wel de meest bekende spraakassistent, toch zijn er inmiddels genoeg andere opties om je slimme producten te besturen met je stem. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Sonos Voice Control of Google Assistant. Genoeg andere opties dus om jouw leven nog efficiënter te maken.