Spraakopdrachten kunnen op verschillende manieren ons dagelijks leven ondersteunen. Vooral omdat je tijdens het rijden je ogen op de weg moet houden. Android Auto is speciaal ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn en is geïntegreerd in elke Android smartphone. Wij tonen je de nuttigste spraakcommando’s die je tijdens het rijden kunt gebruiken.

Zoals je misschien wel weet, gaan Android en spraakbediening hand in hand met Google Assistant. De slimme spraakassistent wijst je snel en moeiteloos de kortste weg naar huis. Het maakt niet uit waar je bent, of je nu een weekendje weg bent, vrienden ver weg bezoekt of gewoon vergeten bent hoe je het beste thuis kunt komen. Met “Hé Google, toon me de weg naar huis”, zal Android Auto je de makkelijkste weg terug wijzen.

Hé Google, wijs me de weg naar werk

Nieuwe baan en weet je de weg naar werk nog niet uit je hoofd? Zeg gewoon tegen je Android dat hij je de weg naar je werk moet wijzen en je bent er zo. Zelfs met de huidige verkeersdrukte wordt rekening gehouden en je vermijdt vervelende wegwerkzaamheden.

Hé Google, route naar Hotel Adlon

Een ander voordeel van onze smartphones is dat we nooit meer een kaart nodig hebben om onze weg te vinden tijdens het rijden. Zeg gewoon “Hé Google, route naar Hotel Adlon” en je bent op weg en kunt genieten van je vakantie. Want elk hotel en andere reisbestemming die op Google Maps te vinden is, wordt een eenvoudige navigatiebestemming.

Hé Google, antwoord

In de auto is het niet de bedoeling dat je zit te chatten op je telefoon. Als je merkt dat iemand je heeft ge-sms’t en je moet dringend antwoorden, is de eenvoudigste oplossing het spraakcommando: “Hé Google, antwoorden.” Je smartphone beantwoordt dan automatisch het laatste bericht zoals jij dat wilt en je kunt je handen veilig aan het stuur houden.

Hey Google, speel de laatste aflevering van ‘mijn favoriete’ podcast

Google gaat nog net niet zo ver dat ze weten wat jouw favoriete podcast is, maar vervang de woorden ‘mijn favoriete’ voor een daadwerkelijke podcast en wordt direct voorzien van vermaak. Bij lange autoritten kan je favoriete podcast je helpen tijd te verdoen en ben je binnen mum van tijd op je bestemming. Tenminste, dat voelt dan zo.

Andere suggesties?

Zie jij deze lijst en denk je: ik weet nog wel andere spraakopdrachten die handig kunnen zijn in de auto? Laat die dan even achter in de comments hieronder. Ben je benieuwd naar andere handige trucs voor Google Assistant, lees dan ons artikel over de top 5 handigste trucs voor deze spraakassistent.