Het Duitse bedrijf tado° is een van de meest innovatieve bedrijven op het gebied van slim verwarmen. Of het nu over open raam detectie gaat, het instellen van verwarming schema’s of het automatisch aanpassen van de temperatuur, op basis van het weer. Met tado° heb je grip op de temperatuur in huis en bepaal je waar en wanneer het welke temperatuur moet zijn. Zo lukt het om energie te besparen met tado°! Daarnaast biedt tado° ook nog nazorg, zodat reparaties en onderhoud efficiënt verlopen.

Hieronder hebben wij 5 tips op een rijtje gezet die je helpen om energie te besparen met tado°:

Als je een keer in een land bent geweest met een hoge luchtvochtigheid, weet je dat 20 graden Celsius bij een luchtvochtigheid van 80 procent, heel anders aanvoelt dan bij 30 procent. Dit geldt ook in je eigen huis: hoe hoger de luchtvochtigheid des te onaangenamer het aanvoelt. Het tado°-systeem heeft hiervoor een super fijne feature, waarbij de thermostaat niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid meet.

Maar dat niet alleen; als je op het Homescreen in de app, op “klimaatcomfort” drukt, krijg je de temperatuur en luchtvochtigheid van alle ruimtes te zien. De app geeft je dan waardevolle tips over hoe je het wooncomfort kunt verbeteren – en waar de lucht misschien te vochtig is om je op je gemak te voelen.

Tip 2: Maak gebruik van het ‘energiebesparingsverslag’

Aan het einde van elke maand maakt je tado-systeem automatisch een zogenaamd ‘energiebesparingsverslag’. In de app vind je dit onder “energiebesparing”. Daar vind je dan een gedetailleerd overzicht van niet alleen je energiegebruik, maar ook hoeveel energie je dankzij tado° bespaart hebt.

Bovendien krijg je altijd aanwijzingen over hoe het tado°-systeem energie verbruikt ten opzichte van jouw normale gebruik. Is het verwarmen vroeger of later begonnen, was het gemiddeld warmer of kouder? Al deze informatie helpt je om je slimme verwarmingsinstellingen te optimaliseren en zo meer energie te besparen met tado°.

Tip 3: Bewaak je verwarmingssysteem met Care & Protect – samen met de reparatie service

tado° biedt niet alleen oplossingen voor individuele ruimtes aan, maar ook voor vloerverwarming en baden bieden ze goede mogelijkheden. Als je al een van de twee in je slimme tado°-systemen hebt, moet je zeker de “Care & Protect” service in de app activeren.

Aan de hand van slimme algoritmes, herkent tado° onregelmatigheden en storingen in het verwarmingssysteem. Zo zie je gelijk of er een defect is en waar die precies zit. Dat betekent dat je al heel snel te weten komt of er iets niet in orde is, en hopelijk, voordat het te laat is! Bovendien biedt de app je toegang tot een netwerk met reparateurs, die je verwarming kunnen repareren. Een afspraak maken kan gewoon via de app, super handig!

Tip 4: Een nog comfortabelere temperatuur met de draadloze temperatuursensor

Zelfs slimme verwarmingssystemen hebben mankementen. De temperatuur wordt direct bij de verwarming of in de ruimte waar de thermostaat hangt gemeten. Dat betekent dus niet dat het in je studeerkamer, op de bank of in de keuken dezelfde temperatuur is.

Het kan allemaal nog preciezer, en vooral nog gemakkelijker, met een extra draadloze temperatuurmeter. Plaats de sensor in de buurt van al je favoriete plekken, zodat je daar de perfecte temperatuur hebt. In de instellingen van de tado°-app stel je deze thermostaat dan in als meetapparaat. Eenmaal aangesloten past je verwarmingssysteem zich aan de de hand van de data van de extra thermostaat aan, zodat jij je gewenste temperatuur hebt op de plek die jij wilt! Zo kun je ook gemakkelijk energie besparen.

Tip 5: Personaliseer je tado° Smart Home – met IFTTT

IFTTT is een afkorting voor “If This Then That” en maakt het mogelijk om heel intuïtieve regels, Applets genaamd, te maken. Het beste van alles: het werkt allemaal onafhankelijk van de fabrikant. IFTTT maakt verbinding met deze diensten en voert dan de bevelen voor je uit.

Je kunt er op de IFTTT website meer over vinden: https://ifttt.com/

Nog meer tips om energie te besparen met tado° en smart home

Op ons YouTube-kanaal hebben we nog een aantal andere extra tips op een rijtje gezet die uitleggen hoe je met je smart home energie kunt besparen. De slimme thermostaten van tado° zijn een belangrijk onderdeel, maar ook andere kleine aanpassingen kunnen een verschil maken.