Wil je dat jij en je valentijn de perfecte dag hebben op 14 februari – zelfs als je het huis niet wilt verlaten? Lees dan vooral even verder, want in dit artikel leggen we je uit hoe je het beste smart home kunt gebruiken op Valentijnsdag

Het valt moeilijk te betwisten dat kaarsen de meest romantische vorm van verlichting zijn. Maar volgens ons komen de slimme lampen van Philips Hue en Hombli ook aardig in de buurt. Perfect dus voor Valentijnsdag.

Philips Hue biedt lampen aan die een warm of roodachtig licht kunnen geven, waardoor je de perfecte setting kunt creëren. De lampen kunnen perfect geïntegreerd worden in je smart home. Hetzelfde geldt voor de slimme lampen van Hombli, die ook elke gewenste kleur kunnen aannemen.

De aanbieders van slimme producten weten natuurlijk dat iedere gelegenheid zijn eigen sfeer nodig heeft. Afhankelijk van welke slimme assistent je gebruikt, kun je een vooraf ingestelde ‘valentijnsdagscène’ instellen. Maak bijvoorbeeld een ‘Valentijnsavond’ scène aan en zorg dat de lichten automatisch veranderen naar warm rood licht als je deze scène start. De Philips Hue-lampen kunnen elke kamer omtoveren tot een romantische plek.

Wil je meer weten over hoe je lichtscenes instelt met Philips Hue? Of wat de andere slimme mogelijkheden zijn van deze slimme lampen? Bekijk dan even onze video waarin we de meest gestelde vragen over Philips Hue beantwoorden:

Verder hebben we nog een goede Philips Hue tip: met de Philips Hue Go is de strijd met romantisch kaarslicht namelijk nog niet helemaal gestreden. Deze slimme tafellamp kan worden ingesteld op de ‘Candelight Romance’ scene uit het Valentijnspakket van Hue Labs. Zo kun je naar jouw wens een natuurlijke kaarsflikkering in- en uitschakelen.

De kracht van muziek: slimme speakers voor een romantische setting

Wat zou Valentijnsdag zijn zonder romantische muziek op de achtergrond? Met de juiste muziek laat je zeker een goede indruk achter bij jouw valentijn. Gelukkig hebben wij er aan gedacht om jou hier een handje bij te helpen.

Met de juiste slimme producten kan er niks meer tussen jou en een romantische avond met je valentijn komen. Sluit makkelijk een speaker van Sonos of Google Nest aan en speel je favoriete muziek waar je ook maar wilt. Sluit meerdere speakers aan en met de multi-room functie kun je zelfs in meerdere kamers van dezelfde muziek genieten.

Zet je slimme spraakassistent in tijdens Valentijnsdag

Je slimme spraakassistent mag je ook niet vergeten. Deze kan je meer mogelijkheden en ideeën bieden dan je in eerste instantie denkt. Amazon’s Alexa kan je bijvoorbeeld helpen om een beslissing te maken over wat je vanavond gaat koken. En voor de singles onder ons: Alexa kan je natuurlijk ook wat gezelschap bieden en je wat lieve woordjes vertellen.

Wil je graag zelf gaan koken om een romantische maaltijd op tafel te zetten? Je slimme spraakassistent kan ook helpen om in een handomdraai talloze recepten op internet te vinden. Of wil je een geschikte afspeellijst starten? Zeg het hardop tegen je spraakassistent en je kan in een mum van tijd genieten van romantische muziek.

Bij tink wensen we je een fijne Valentijnsdag

Een interessant feitje: bijna drievierde van de mannen vindt bloemen het ideale valentijnscadeau. Tijd voor verandering dus, wees origineler en geef een smart home product cadeau. Bij tink wensen we in ieder geval alle geliefden, alleenstaanden en families een dag vol liefde.