Wil je een robotmaaier aanschaffen, maar zie je op tegen het aanleggen van een perimeterdraad? Begrijpelijk; hoewel het zeker zelf te doen is, vereist het toch aardig wat inspanning. Dat heeft Worx ook ingezien en daarom hebben ze een nieuwe serie robotmaaiers op de markt gebracht. De Worx Landroid Vision-modellen hebben geen perimeterdraad nodig en vereisen dus minimale installatie-inspanning. Hoe dat precies werkt, laten we je zien.

Worx tilt robotmaaien naar een hoger niveau met de Vision-serie, die uitblinkt in visuele technologie. Maar we hebben het hier niet over het design—hoewel dat ook zeker de aandacht trekt. De Landroid Vision-modellen kunnen echt ‘zien’. Dankzij een high-definition camera aan de voorkant ziet de robot precies waar hij naartoe moet. Een slim algoritme neemt het van daar over. Deze geavanceerde maairobot berekent afstanden en oppervlaktes, herkent de randen van je gazon en zelfs obstakels, en kiest op basis daarvan de meest efficiënte maaipaden.

Met een krachtige chip die informatie razendsnel verwerkt en een geavanceerd neurale netwerk dat de robot steeds slimmer maakt, reageert de Vision naadloos op nieuwe uitdagingen en veranderende omstandigheden. Of het nu gaat om het einde van het gazon, een groot obstakel, of een dier dat de weg kruist, de Vision-maairobot herkent en verwerkt alles wat op zijn pad komt.

De Landroid Vision-maairobots leren van elkaar

De Worx Landroid Vision-maairobots zijn niet alleen slim op zichzelf, maar ze worden ook samen steeds slimmer. Ze delen namelijk hun ervaringen via de cloud, waar al hun avonturen en zelfs misstappen worden omgezet in software-updates. Hierdoor leren ze van elkaar en worden ze mettertijd alleen maar beter en betrouwbaarder.

Man installeert laadstation voor Worx Landroid Vision in tuin
Dankzij zijn camera heeft de maairobot geen begrenzingsdraad nodig. Hij kan echter niet zonder laadstation.

De installatie is een fluitje van een cent. Zet het laadstation in elkaar, plaats het waar je wilt en sluit het aan op het stroomnet met het meegeleverde netvoedingsapparaat. Met een paar tikken in de app stel je de robot in en klaar is Kees. Tijdens zijn eerste ontdekkingstocht leert de robot jouw tuin kennen. Vervolgens is hij helemaal klaar om te beginnen met maaien. Dankzij de Cut-to-Edge functie maait de Landroid Vision netjes tot aan de rand van het gazon, wat de noodzaak voor nabewerking sterk vermindert.

Het modulaire systeem van de Worx Landroid Vision

De Worx Landroid Vision blijft trouw aan het modulaire systeem van zijn voorgangers, maar voegt daar speciale modules voor de Vision-serie aan toe. Neem bijvoorbeeld de FindMyLandroid-module, uitgerust met GPS en mobiele data voor nauwkeurige locatiebepaling en een extra beveiliging tegen diefstal.

Veilig voor egels dankzij de koplampenmodule

Ook nieuw is de FiatLux koplampmodule, waarmee de Landroid Vision ook in het donker het gazon kan maaien. Normaal gesproken wordt maaien in het donker afgeraden, omdat kleine dieren zoals egels dan actief zijn en vaak gewond raken door maairobots. Maar de slimme technologie van de Landroid Vision stelt hem in staat om dieren te herkennen en hen te ontwijken, waardoor zelfs ‘s nachts maaien veiliger wordt voor onze kleine stekelige vrienden.

Vrouw voert onderhoud van Worx Landroid Vision uit in tuin
Onderhoud en service van de Worx Vision bleken in onze test erg eenvoudig en intuïtief.

Begrenzingen en oversteken

De Worx Landroid Vision introduceert ook RFID-markeringen voor slimme grensdetectie. Loopt er een pad door je tuin? De Landroid Vision stopt met maaien aan de rand ervan. Door eenvoudigweg twee RFID-markeringen aan weerszijden van het pad te plaatsen, herkent de robot waar hij veilig kan oversteken naar een ander stuk gazon. Deze RFID-chips werken contactloos, net zoals betaalkaarten, en hebben geen eigen stroomvoorziening nodig.

Voor gebieden waar je niet wilt dat er gemaaid wordt, kun je een magneetstrip gebruiken. Deze strip veranker je met een paar grasnagels in de grond, en het zorgt ervoor dat de maairobot daar keert en wegrijdt.

De Landroid Vision is de tot nu toe eenvoudigste maairobot

Wat eenvoud betreft, zet de Landroid Vision een nieuwe standaard voor maairobots. De installatie is zo simpel dat het de perfecte keuze is voor iedereen die liever niet met een begrenzingsdraad in de weer gaat. Klinkt dit als muziek in de oren? Bekijk dan onze Worx Landroid Vision-aanbiedingen in de tink shop.

Productfoto van Worx Landroid Vision M800