Kinderen zijn nieuwsgierig en willen alles ontdekken. Met het kinderslot van tado° kun je voorkomen dat kleine handjes ze per ongeluk aanraken en zo je verwarming beïnvloeden.

Met het slimme verwarmingssysteem van tado° regel je de temperatuur van het hele huis eenvoudig via een app of spraakassistent. Slim verwarmen is niet alleen handig, maar laat je ook gericht energie en geld besparen.

Met behulp van geïndividualiseerde schema’s kun je precies bepalen op welke tijdstippen de verwarming moet worden ingeschakeld. Dankzij het intelligente geofencing herkennen de slimme radiatorthermostaten wanneer je het huis verlaat en schakelen ze de verwarming automatisch uit. Als je je huis weer nadert, staat de verwarming hoger. Zo kun je onnodige verhitting gemakkelijk voorkomen.

Dit is waarom het tado° kinderslot belangrijk is

Wanneer ouderlijk toezicht is geactiveerd, negeert tado° alle handmatige wijzigingen die aan je slimme radiatorthermostaat worden aangebracht. Zelfs als de kinderen het niet kunnen laten, zorgt deze functie ervoor dat de verwarming blijft werken zoals gepland en er geen instellingen worden gewijzigd.

Hoe tado° kinderslot activeren

Om de functie te activeren, selecteer je de radiatorthermostaten die je wilt vergrendelen in de tado°-app onder “Instellingen”, “Kamers & apparaten” en activeer daar het kinderslot. Je ziet dat het tado° kinderslot is geactiveerd wanneer de bedieningsknop wordt gedraaid en twee halve cirkels een gesloten cirkel op het display vormen.

Zolang het kinderslot is geactiveerd, kun je geen instellingen handmatig op het apparaat uitvoeren.

Hoe tado° kinderslot deactiveren

Het activeren en deactiveren van het kinderslot wordt beheerd in de app. Maar als de radiatorthermostaat om welke reden dan ook offline gaat, kun je het kinderslot ook op het apparaat zelf uitschakelen.

Verwijder hiervoor de kop van de slimme radiatorthermostaat van de radiator en vervolgens de batterijen. Wacht ongeveer een minuut voordat je ze opnieuw in het apparaat plaatst.

Deze handmatige wijziging is echter tijdelijk. Zodra de verbinding met de wifi wordt hersteld, wordt het kinderslot automatisch opnieuw geactiveerd.

Ben je benieuwd naar de andere functies van tado°, zoals Energy IQ of afwezigheidsmodus? Neem dan een kijkje bij de andere artikelen op onze blog.