De komende vakantieperiode begint steeds dichterbij te komen – even een poos de deur uit en alle zorgen achter je laten. Laten we samen even onze zorgen want in dit artikel gaan we het hebben over je huis en tuin. We nemen namelijk wat tips door hoe je je tuin veilig kunt achterlaten. De buren hoeven je favoriete planten geen water meer te geven en je beveiliging heb je nu in je eigen handen. Met deze 5 tips en tuin gadgets pak je deze zorgen aan en kun je gerust op reis.

First things first: je tuinplanten krijgen natuurlijk de eerste en hoogste prioriteit. Wanneer jij wat gaat bruinen op het strand, blijven je planten wel dorstig achter en moeten ze natuurlijk voldoende water blijven krijgen.

De Hombli slimme waterregelaar aangesloten op kraan in tuin

In de tussentijd zorgen slimme tuinbewatering gadgets zoals de Eve Aqua en de Hombli Smart Water Controller voor de bewatering. Deze modules sluit je simpelweg aan op de waterkraan in de tuin of schuur voordat je de tuinslang aansluit. Dit kan een reguliere tuinslang zijn, een druppelslang of een tuinsproeier. Zo kun je per schema zelf bepalen wanneer je planten water krijgen én hoeveel.

De robot grasmaaier – een slimme oppas voor je gazon

Om ervoor te zorgen dat je na je vakantie niet terugkeert naar een jungle in je tuin, kunnen robot grasmaaiers je gazon scherp houden. Laatst hebben we bijvoorbeeld nog een kijkje genomen naar de verschillende robotmaaiers van Husqvarna. Vind hieronder de video om meer te weten te komen over welke robotmaaier het beste bij jou past.

Eenmaal ingesteld zorgen deze kleine maar krachtige vrienden er zelf voor dat je tuin te allen tijden gezond en gemaaid blijft. Op de ingestelde tijden gaat hij zijn maaiwerk doen en houdt hij je gazon scherp. Gemaaid gras wordt als mulch verspreid en zorgt zo ook voor een gezondere groei van gras. Het mooie is dat je robotmaaier ook niet zo gauw vermoeid raakt. Hij gunt zichzelf af en toe een korte laadpauze bij zijn laadstation om bij te komen. Zo heb je een kundige tuinhulp die super nuttig is en niet veeleisend!

Veilig huis en tuin dankzij slimme deursloten en beveiligingscamera’s

Je bent zeker niet alleen als je je tijdens je vakantie zorgen maakt over je huis en tuin. Dit is waar beveiliging gerichte gadgets je kunnen helpen. Denk hierbij aan slimme deursloten, slimme video deurbellen en beveiligingscamera’s die je helpen om die zorgen van je schouders te nemen. Hierin is een enorm aanbod beschikbaar dus je bent zeker om iets te vinden wat aan je wensen voldoet.

tink biedt bijvoorbeeld slimme deursloten van Ring zoals de Video Doorbell 4. Deze deurbel stuurt je pushmeldingen op je smartphone wanneer er activiteit is bij je deur. Hiermee weet je op afstand wie er dicht bij huis staat en heb je direct contact met je bezoekers.

Ring app op telefoon die Ring videodeurbel bestuurt

Google Nest biedt zowel slimme deurbellen als beveiligingscamera’s aan, zoals de Google Nest Doorbell en de Google Nest Cam. Deze gadgets bieden je beveiliging op topniveau en passen perfect in je Google Smart Home. Met video’s in HD kwaliteit en nachtmodus ontglipt deze apparaten niets. Oh, vergeet niet dat niet alleen je huis hiermee beschermd wordt – maar dat Google ook een grote waarde hecht aan gegevensbescherming.

Veilige vakantievoorbereiding: Aanwezigheidssimulatie opzetten

Een andere tip voor de beveiliging van je smart home is het instellen van een aanwezigheidssimulatie voor je afwezigheid. Dit schrikt ongewenste bezoekers en potentiële inbrekers af omdat ze de indruk krijgen dat er activiteit in het huis is.

Voor aanwezigheidssimulatie heb je een reeks aan slimme apparaten tot je beschikking. Deze kun je instellen om je huis er bewoond uit te laten zien. Zo zijn er bijvoorbeeld slimme lampen die precies hetzelfde kunnen doen op de momenten dat je het licht al aan of uit zou zetten. Alleen hoef je nu zelf de schakelaar niet meer te gebruiken. Check bijvoorbeeld onze eerdere post over Philip Hue’s Mimic Presence om te zien hoe je dit zelf in kunt stellen.

Philips Hue Mimic Presence is aan de muur geïnstalleerd om inbrekers af te schrikken.

Een andere slimme gadget die je smart home ondersteunt met aanwezigheidssimulatie zijn slimme rolluiken. Met een bijbehorende automatische rolluikbesturing kun je ook tijden instellen waarop de rolluiken omhoog of omlaag gaan, net alsof je thuis bent.

Zonne-energie voorziet je apparaten van stroom en ontneemt je zorgen over een lege accu

Maar wat als al je slimme apparaten die voor het huis en tuin zorgen tijdens je afwezigheid zonder stroom komen te zitten? Nu ben je er even niet om de batterijen te vervangen. Echter is dit geen probleem dankzij zonnepanelen. Ze voorzien je apparaten simpelweg van zonne-energie wat zeker in de zomer een onuitputtelijke energiebron is.

Voor de camera’s van Ring en Arlo zijn er ook zonnepanelen beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de Ring Zonnepaneel USB-C en de Arlo Ultra Solar Panel Charger V2. De Ring zonnepaneel is een geweldige keuze voor bijvoorbeeld de Ring Spotlight Cam Pro. En Arlo heeft natuurlijk de Arlo Pro 4 die nu ook kan meegenieten van de zon!

De Ring Zonnepaneel USB-C is geïnstalleerd me de Ring Spotlight Cam Pro zodat deze altijd van stroom is voorzien.

Psst! Naast je beveiligingscamera’s heb je ook nog de zonnepanelen van Paua. Zo kun je met de Balcony S en de Balcony L sets van Paua vele andere apparaten en gadgets van zonne-energie voorzien.