Het is misschien nu niet per se noodzakelijk, tijdens de warme zomermaanden. Maar Tado introduceert zijn gloednieuwe producten, en ze zijn compatibel met Matter! Jawel je leest het goed. Een van de eerste producenten van smart home radiatorthermostaten heeft een nieuwe lijn: de X-serie. Welke producten de nieuwe tado° X-reeks bevat, lees je in dit artikel.

Laten we bij het begin beginnen. De nieuwe tado° X-producten werken met de smart home standaard Matter. Dit is een grote upgrade, die de compatibiliteit met andere smart home-ecosystemen vergroot. Dit maakt de tado° X-producten niet alleen praktisch maar ook zeer toekomstbestendig. De nieuwe X-serie is niet compatibel met de vorige producten van tado°. Dit is misschien een teleurstelling voor iedereen die graag zijn huidige tado°-systeem een upgrade had willen geven. Maar met de tado° X-serie komt tado° met een geheel nieuwe lijn waarin afscheid wordt genomen van het oude systeem.

Met de tado° X-serie is tado° een van de eerste fabrikanten die Matter-technologie integreert in slimme thermostaten. Maar maak je geen zorgen als je nu over de oude serie beschikt: je bestaande reeks slimme thermostaten van tado° blijft gewoon werken. De tado°-app blijft ook de oude producten ondersteunen. De oude producten zijn zelfs nog verkrijgbaar in onze winkel.

tado° Radiatorthermostaat X met witte achtergrond

De Slimme Radiatorknop X

De nieuwe radiatorknop X van tado° heeft een opvallend zwart display. Deze nieuwe radiatorknoppen kunnen individueel worden bediend. Slimme schema’s zorgen voor de perfecte temperatuur in iedere ruimte. De radiatorknoppen herkennen open ramen – zonder dat hier extra sensoren voor nodig zijn. Ook worden er automatisch meldingen naar je smartphone gestuurd om je eraan te herinneren de temperatuur te verlagen wanneer er een raam open staat.

Bovendien past tado° de verwarming aan op basis van het lokale weer, bijvoorbeeld door de verwarming te verlagen wanneer de zon schijnt, wat je helpt om energie te besparen. De tado°-app geeft inzicht in de luchtkwaliteit binnenshuis en geeft ook tips om het te verbeteren. In de app kun je bovendien gegevens over je stookgedrag en de huidige energiebesparingen inzien. Zo heb je altijd een overzicht van je verwarmingsgegevens en energieverbruik.

tado° Slimme Thermostaat X

De Slimme Thermostaat X

Ontdek de tado° Slimme Thermostaat X om energie en kosten te besparen. Deze thermostaat is compatibel met gasketels, warmtepompen en vloerverwarmingssystemen op waterbasis die zijn aangesloten op een kamerthermostaat. De tado°-app leidt je stap voor stap door het installatieproces.

Met de slimme schema’s van tado° kun je gemakkelijk de temperatuur in verschillende ruimtes individueel bedienen en aanpassen. Ook deze thermostaat is uitgerust met raam-open-detectie. Hier heb je dus geen aparte sensoren voor nodig. Als er een raam openstaat, ontvang je een melding op je smartphone om de verwarming lager te zetten. Bovendien past ook de tado° Slimme Thermostaat X de verwarming aan wanneer de omgevingstemperatuur verandert. Zo kun je maximaal genieten en maximaal profiteren van een slimme verwarming.

In de tado°-app kun je tips krijgen over het verbeteren van je binnenklimaat en het optimaliseren van de temperatuur.

De nieuwe Bridge voor je Matter-systeem

De tado° X producten creëren een robuust netwerk met Thread-technologie dat andere slimme apparaten kan integreren en wordt gekenmerkt door stabiliteit, snelheid en energie-efficiëntie. De tado° Bridge X werkt als een Thread Border Router die dit netwerk verbindt met het internet. Dankzij de compatibiliteit met de Matter smart home-standaard kunnen apparaten van verschillende fabrikanten eenvoudig met elkaar verbinden en communiceren.

Een Thread Border Router is vereist voor het gebruik van deze X-serie. Heb je nog geen Thread Border Router in huis? Dan kun je de Tado X Bridge kiezen. Daarnaast kan de Bridge X gebruikt worden als signaalversterker in grotere huizen om het netwerk bereik te vergroten. Als je niet tevreden bent met het product, biedt tado° een geld-terug garantie binnen de eerste 12 maanden.Let op: dit product is niet compatibel met tado° V3+ producten of ouder.

tado° Bridge X

De Draadloze Temperatuursensor X

De Draadloze Temperatuursensor X van tado°, ontwikkeld in Duitsland, is een innovatieve uitbreiding die het comfort in huis merkbaar verhoogt. Omdat je hem vrij in de ruimte kunt plaatsen, maakt de sensor een zeer nauwkeurige meting van de temperatuur. Je kunt hem neerzetten waar je wilt. Zet hem bijvoorbeeld op de plek waar je vaak zit, zoals je bureau of op de eettafel. De Draadloze Temperatuursensor X zal voor een betere verwarming zorgen omdat hij de temperatuur in de ruimte zeer nauwkeurig kan bepalen. De ingebouwde temperatuursensor in de radiatorknop is minder nauwkeurig omdat hij vlak bij de radiator zit.

De installatie is eenvoudig en wordt stap voor stap uitgelegd in de app. De sensor kan op elke muur of ieder oppervlak worden gemonteerd met behulp van de standaard. Deze flexibiliteit in positionering zorgt voor een betere en nauwkeurigere temperatuurregeling in je kamers. Een waardevolle toevoeging vinden wij.

tado° Slimme Temperatuursensor X op tafel zijaanzicht

Duurzaam & slim: de tado° Warmtepomp Optimizer X

Dan zijn we nu bij het laatste product van het nieuwe tado° X-assortiment aangekomen: de Warmtepomp Optimizer X van tado°. De Warmtepomp Optimizer verandert je warmtepomp in een slim systeem. Met de tado°-app kun je de temperatuur van je huis en het warme water vanuit elke locatie regelen. Met deze flexibiliteit kun je gemakkelijk energie besparen door efficiënt te verwarmen met automatische verwarmingsschema’s.

De Warmtepomp Optimizer is compatibel met lucht/water-, water/water- en grond/water-warmtepompen van vele fabrikanten. Met de optionele Balance-service biedt tado° ook de mogelijkheid om het energieverbruik af te stemmen op elektriciteitsprijzen. Verwarm op momenten waarop de elektriciteitsprijzen gunstiger zijn. Houd er wel rekening mee dat dit apparaat niet compatibel is met tado° thermostaten van de V3+ lijn of ouder.

tado° Warmtepomp Optimizer X aan blauwe muur